Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (145/419) > >>

Isentor:

--- Cytat: Aragorn w 17 Sierpień 2013, 20:14:55 ---Hmm w takim razie Arguś zrzeka się magii i zakłada typową gildie najemników!

--- Koniec cytatu ---
I rozpadnie się tak jak ostatnia typowa gildia najemników?

--- Cytat: Aragorn w 17 Sierpień 2013, 20:07:54 ---Mi. Bo mamy różnorodność na siłę. Serio, po co wampirom kij? Gildie mają być różnorodne ale FABULARNIE i uczyć tego co ma sens. Wampiry i kije? Assassyni i łuki? Fuck logic. Ja sam bardzo chętnie zrzekne się całej mojej magii w zamian za gildie typowych najemników.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Blaze w 17 Sierpień 2013, 20:08:52 ---Jest ok, ale niektóre różnorodności nie mają sensu. Choćby ten kij. Jak gram tu 3 lata to nie widziałem ani razu wampira z kijem.

--- Koniec cytatu ---
Sami sobie odpowiedzieliście na to pytanie. Różnorodność jest genialnym rozwiązaniem. Po prostu niektóre rzeczy zostały umieszczone na siłę, bo nikt ich nie chciał, a ktoś inny się uparł, że jego organizacja bez tego nie przeżyje. Wszyscy MG przy tym byli, więc nie miejsce do mnie pretensji, że wampiry mają kij, bo jakoś wtedy wam to nie przeszkadzało. Zasłanianie się za jednym błędem i czynienie z niego powodu do wywalenia różnorodności uważam za głupotę. Bo za 2 miesiące będzie płakanie, że wszyscy są tacy sami i przydałoby się wprowadzić jakąś różnorodność.

Gordian Morii:
Może by pomyśleć nad czymś takim, że gracz na starcie wybiera sobie jakąś tam broń podstawową i jedną dodatkową, których będzie się mógł nauczyć w mieście do 100%. Co do reszty specjalizacji to w realu nikt nie miałby czasu na to by osiągnąć mistrzostwo we wszystkich znanych mu rodzajach broni, więc mógłby uczyć się już tylko podstaw do 50%.
W gildiach usuńcie całkowicie naukę specjalizacji (zniknie nabijanie kabazy gildyjnej) a pozostawcie tylko i wyłącznie umiejętności nabywane związane z konkretnym działem jakim dana organizacja się zajmuje.

Myślę, że każdy byłby wtedy zadowolony. Bo by nie było, wiecznego "aaa bo mi się to przyda, bo wymyśliłem coś zajebistego, a to ma tamten a ja nie".

Hagmar:
A jaka niby była poprzednia org. najemników? Oterio którego nie byłem MG?

Anette Du'Monteau:
Aruś nie opłaca się robić organizacji najemników. Szwadron był taką próbą i jakoś nie dotrwał choć było wtedy tylu chętnych do jego rozwinięcia. Potrzebowałbyś nowych umiejętności, starych żeby ściągnąć od innych i jeszcze parę rzeczy. To po prostu nie wypali. Zostaniesz też tam sam, albo z Adasiem, więc będzie tak jak teraz tylko przybierzecie jakąś bardziej oficjalną nazwę. Według mnie strata czasu i nie mówię dlatego, że moi ludzie to też najemnicy. Po prostu nie idzie zrobić takiej organizacji.

Co do gildii łuczników/kuszników myślałem kiedyś o czymś takim, ale ciężko to pogodzić z obecnymi organizacjami. Moi zabójcy mają łuki, Guciowe wampiry mają kusze i łuki. Ale sama broń nie wystarcza. Trzeba by im stworzyć jakieś nowe perki, tylko łucznicze. Taka organizacja też musiałaby się zajmować czymś innym poza strzelaniem na wyprawach, bo przecież polować niezbyt może, gdyż są od tego wąpierze. To jakie wtedy zajęcie im znaleźć? Będą pilnować zagajników jak leśnicy?

Isentor:

--- Cytat: Gordian w 17 Sierpień 2013, 20:36:16 ---Może by pomyśleć nad czymś takim, że gracz na starcie wybiera sobie jakąś tam broń podstawową i jedną dodatkową, których będzie się mógł nauczyć w mieście do 100%. Co do reszty specjalizacji to w realu nikt nie miałby czasu na to by osiągnąć mistrzostwo we wszystkich znanych mu rodzajach broni, więc mógłby uczyć się już tylko podstaw do 50%.
W gildiach usuńcie całkowicie naukę specjalizacji (zniknie nabijanie kabazy gildyjnej) a pozostawcie tylko i wyłącznie umiejętności nabywane związane z konkretnym działem jakim dana organizacja się zajmuje.

--- Koniec cytatu ---
Nie odbiegałbym od podziału, który dobrze funkcjonuje.

--- Cytat: Gordian w 17 Sierpień 2013, 20:36:16 ---Myślę, że każdy byłby wtedy zadowolony. Bo by nie było, wiecznego "aaa bo mi się to przyda, bo wymyśliłem coś zajebistego, a to ma tamten a ja nie".

--- Koniec cytatu ---
To po chwili będziesz miał to samo z umiejętnościami.

Bractwo:

--- Cytuj ---Walka bronią sieczną:
Lekcja III [100%] - mistrzowskie techniki walki - miecz | Koszt: 1500 grzywien

Walka bronią obuchową:
Lekcja III [100%] - mistrzowskie techniki walki - młot | Koszt: 1500 grzywien

Walka tarczą:
Lekcja II [75%] - zaawansowane techniki walki - pawęż | Koszt: 300 grzywien
Lekcja II [75%] - zaawansowane techniki walki - puklerz | Koszt: 300 grzywien
Lekcja II [75%] - zaawansowane techniki walki - tarcza | Koszt: 300 grzywien

Lekcja III [100%] - mistrzowskie techniki walki - pawęż | Koszt: 1500 grzywien
Lekcja III [100%] - mistrzowskie techniki walki - puklerz | Koszt: 1500 grzywien
Lekcja III [100%] - mistrzowskie techniki walki - tarcza | Koszt: 1500 grzywien

Noszenie odzień:
Używanie zbrój niepłytowych - uczysz się umiejętnie korzystać ze zbrój niepłytowych | Koszt: 800 grzywien

Używanie zbrój płytowych - uczysz się umiejętnie korzystać ze zbrój płytowych | Koszt: 3500 grzywien
--- Koniec cytatu ---

Mroczny Pakt:

--- Cytuj ---Walka bronią obuchową:
Lekcja I [50%] - Podstawowe techniki walki - kostur | Koszt: 50 grzywien
Lekcja I [50%] - Podstawowe techniki walki - buława | Koszt: 50 grzywien

Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - kostur | Koszt: 300 grzywien
Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - buława | Koszt: 300 grzywien

Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - kostur | Koszt: 1500 grzywien
Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - buława | Koszt: 1500 grzywien
--- Koniec cytatu ---

Kruki:

Lekcja I [50%] - Podstawowe techniki walki - katana | Koszt: 50 grzywien
Lekcja I [50%] - Podstawowe techniki walki - ukryte ostrze | Koszt: 50 grzywien

Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - katana | Koszt: 300 grzywien
Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - ukryte ostrze | Koszt: 300 grzywien
Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - sztylet | Koszt: 300 grzywien

Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - katana | Koszt: 1500 grzywien
Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - ukryte ostrze | Koszt: 1500 grzywien
Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - sztylet | Koszt: 1500 grzywien

Walka bronią dystansową
Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - łuk | Koszt: 320 grzywien
Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - łuk | Koszt: 1800 grzywien

Noszenie odzień:
Używanie zbrój niepłytowych - uczysz się umiejętnie korzystać ze zbrój niepłytowych | Koszt: 800 grzywien
--- Koniec cytatu ---

Wampiry:

Lekcja I [50%] - Podstawowe techniki walki - bułat | Koszt: 50 grzywien
Lekcja I [50%] - Podstawowe techniki walki - wardyna | Koszt: 50 grzywien

Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - bułat | Koszt: 300 grzywien
Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - wardyna | Koszt: 300 grzywien

Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - bułat | Koszt: 1500 grzywien
Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki-  wardyna | Koszt: 1500 grzywien
Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - kij | Koszt: 1500 grzywien

Noszenie odzień
Używanie zbrój niepłytowych - uczysz się umiejętnie korzystać ze zbrój niepłytowych |  Koszt: 800 grzywien

Walka bronią dystansową:
Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - łuk | Koszt: 320 grzywien

Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - łuk | Koszt: 1800 grzywien

Walka bronią sieczną:
Lekcja I [50%] - Podstawowe techniki walki - szpon | Koszt: 50 grzywien

Lekcja II [75%] - Zaawansowane techniki walki - szpon | Koszt: 300 grzywien

Lekcja III [100%] - Mistrzowskie techniki walki - szpon | Koszt: 1500 grzywien

--- Koniec cytatu ---
Poproszę o konkrety, co, gdzie i dlaczego nie pasuje. Jeśli nie pasuje to gdzie powinno być tego miejsce. Do dostępności ogólnej miecza przejdziemy w następnym kroku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej