Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Dragosani:
<tuli>
Isentor:
--- Cytat: Gunses w 14 Maj 2012, 20:45:03 ---Czy każde zmiany w zasadach gry łączą się z okrojeniem ekwipunku graczy? ;[
To się staje nudne po którymś razie z kolei.
Ja mam życzenia! ;[ Bestia powinna mieć unikalną broń pod względem wielu możliwych ewentualności. Czyli i trochę srebra (żeby raniło wrażliwych na srebro) i trochę niebieskiej rudy (żeby przewodziło zaklęcia) i trochę czerwonej rudy (żeby można było powstrzymać maga przez atakiem). I co z tym, że broni nie mogą dotykać inni? I że można tworzyć ożywieńców? No kurcze, zawiodłem się i to bardzo.
--- Koniec cytatu ---
Wiąże się to z przygotowaniem dokładnej instrukcji na wiki jak zaklinać runy w broniach. Wybacz, niestety nie mam klonów, które mogłyby to robić w między czasie, gdy ja tworze statystyki. Masz o tyle dobrze, że jesteś w Mrocznym Pakcie i ta broń została stworzona specjalnie dla Bestii. Także na pewno ogarnę dla nich jakąś alternatywę.
--- Cytat: Zeyfar w 14 Maj 2012, 20:48:34 ---Mam wrażenie, że rudy powinny na siebie oddziaływać. Jak to jest, że jedna tłumi magię, druga przewodzi i mogą egzystować obok siebie?
--- Koniec cytatu ---
Ogólnie ten element z czerwoną rudą to błąd konstrukcyjny. Umieszczenie jej w broni destabilizowałoby magię zaklętą w runach.
Anette Du'Monteau:
No właśnie się tak zastanawiałem
Gunses:
http://marant.tawerna-gothic.pl/index.php/topic,23955.msg294883.html#msg294883 <-- czy powstanie certyfikat alchemika?
Mam pytanie odnośnie łuku. Bo jakby się chciało, to można by nim w kogoś uderzyć. Po postu przypieprzyć komuś w łeb. Czy dałoby radę wprowadzić taką opcję np. że można uderzyć i omdlić przeciwnika?
Isentor:
--- Cytat: Gunses w 23 Wrzesień 2012, 13:44:50 ---http://marant.tawerna-gothic.pl/index.php/topic,23955.msg294883.html#msg294883 <-- czy powstanie certyfikat alchemika?
--- Koniec cytatu ---
Jest wydawany tylko u magów.
--- Cytat: Gunses w 23 Wrzesień 2012, 13:44:50 ---Mam pytanie odnośnie łuku. Bo jakby się chciało, to można by nim w kogoś uderzyć. Po postu przypieprzyć komuś w łeb. Czy dałoby radę wprowadzić taką opcję np. że można uderzyć i omdlić przeciwnika?
--- Koniec cytatu ---
Tak, dopisze się we wpisie o specjalizacjach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej