Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (125/419) > >>

Patty:
Od paru dni, może trochę dłużej, chodzi mi po głowie pewien motyw. Mianowicie, mówię o miejscach w ekwipunku. Dla przypomnienia, wygląda to tak:

Otóż, moja propozycja/prośba opiera się na tym, by dodać dodatkowe miejsce w ekwipunku, na pasie, obok trójki, tylko z drugiej strony. Strasznie mnie drażni brak takiego miejsca, bo to po prostu wygląda nienaturalnie. Miałem okazję na własnej skórze przekonać się, że noszenie miecza na plecach jest po prostu niepraktyczne i niewygodne, dużo lepsze jest umiejscowienie go przy pasie, co zresztą czyniono na przestrzeni wieków.
Teraz mam na pasie tylko jedno takie miejsce i mam zgryz, bo nosząc dwie bronie, jedna siłą rzeczy idzie na plecy, a to czyni problem niemal nie do obejścia. Dlatego tutaj mam dwie propozycje.

1. Dodać po prostu nowe miejsce w ekwipunku na drugim biodrze.

2. Przemieścić czwarte miejsce na owe biodro. Tutaj też sugestia, że dużo wygodniejsze jest noszenie różnego rodzaju noży przy pasie, a nie w cholewie buta, bo w nagłej sytuacji wystarczy sięgnąć ręką i gotowe, możemy się bronić - w obecnej sytuacji trzeba się schylić i dopiero wyciągnąć broń, a to strata cennych sekund.

Mam nadzieję, że wszystko jest w miarę klarowne i zrozumiałe.

Dla wzrokowców:

Koza123:
Popieram. Dlaczego miejsce na nóż znajduje się w bucie?  <huh> Od początku, gdy zacząłem grę, bardzo mnie to dziwiło.

Gunses:
W bucie jest bardzo dobre miejsce na ukrycie broni. Może się przydać w wielu sytuacjach, ale to nie zmienia faktu, że głupotą jest, że nie mamy dwóch miejsc przy pasie. Pamiętam, jak grałem na dwa miecze i cholernie debilnie wyglądało, kiedy jednocześnie wyciągałem miecz zza pleców i z miejsca przy pasie. ;f

Koza123:

--- Cytat: Gunses w 01 Kwiecień 2012, 10:09:45 ---W bucie jest bardzo dobre miejsce na ukrycie broni. Może się przydać w wielu sytuacjach, ale to nie zmienia faktu, że głupotą jest, że nie mamy dwóch miejsc przy pasie. Pamiętam, jak grałem na dwa miecze i cholernie debilnie wyglądało, kiedy jednocześnie wyciągałem miecz zza pleców i z miejsca przy pasie. ;f

--- Koniec cytatu ---
Na ukrycie. Gdy musisz mieć tę broń schowaną.

Elrond Ñoldor:
A jak ktoś ma kostur?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej