Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Koza123:
--- Cytat: Julian w 25 Marzec 2012, 18:29:18 ---Proponuje, aby wszystkie organizacje miały obowiązek zapewnienia ochrony takiemu szlakowi handlowemu. Wyprawa = ochrona Bractwa, potem Krówków itd.
--- Koniec cytatu ---
Bez sensu. Obowiązek? To może dotyczyć Szwadronu, w końcu oni są na usługach króla. Bractwo też mogłoby bronić takich szlaków. A takie Kruki? Co im do tego? Kruki mają lepsze zajęcia niż uganianie się za kupcami. No, chyba, że na swoim terenie, tj. wokół swojej siedziby.
Hagmar:
--- Cytat: Koza123 w 25 Marzec 2012, 18:45:37 ---Bez sensu. Obowiązek? To może dotyczyć Szwadronu, w końcu oni są na usługach króla. Bractwo też mogłoby bronić takich szlaków. A takie Kruki? Co im do tego? Kruki mają lepsze zajęcia niż uganianie się za kupcami. No, chyba, że na swoim terenie, tj. wokół swojej siedziby.
--- Koniec cytatu ---
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość. Krukom powinno zależeć na pieniądzach.
Koza123:
Ale mielibyśmy to robić za darmo? To jaki w tym nasz interes. A co do tego, że to Twoja ziemia, to mam tego pełną świadomość. Tylko, co Kruki mają do ochrony szlaków handlowych? Za darmo?
Hagmar:
Gdzie pisze że za darmo? :o . Za darmo to wode w karczmie masz co najwyżej xD
Isentor:
--- Cytat: Aragorn w 25 Marzec 2012, 17:35:05 ---Podobnie jak organizacja, z własnym działem (siedzibą) tyle że otwartym dla wszystkich chętnych. Weźmy VKH, zajmowalibyśmy się np. organizowaniem dużych szlaków handlowych, korsarstwem itp. Co inni by dodali?
--- Koniec cytatu ---
Osobne działy dla "czegoś co oferuje pracę"? Nie uważasz, że to przesada zważywszy, że nie wykreowaliśmy jeszcze żadnej koncepcji. Stawiam na rozwiązanie, zabrać się za to i brać to co jest niezbędne. Nie zaś tworzyć niepotrzebne rzeczy.
--- Cytat: Julian w 25 Marzec 2012, 18:29:18 ---Proponuje, aby wszystkie organizacje miały obowiązek zapewnienia ochrony takiemu szlakowi handlowemu. Wyprawa = ochrona Bractwa, potem Krówków itd.
--- Koniec cytatu ---
Na jakiej zasadzie? Tzn. chodzi mi o mechanikę przykładowej ochrony szlaku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej