Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Isentor:
--- Cytat: Aragorn w 25 Marzec 2012, 16:39:27 ---Mam pomysła! Ugrupowania, czyli mini organizacje jak np. Valfdeńska Kompania Handlowa, ugrupowania nie uczyły by niczego tylko zapewniały dodatkową pracę i np. zajmowały się handlem, czy jak np. ja na obecnej wyprawie, korsarstwem. Oczywiście to prototyp.
--- Koniec cytatu ---
Na jakiej zasadzie miałoby to funkcjonować?
Hagmar:
Podobnie jak organizacja, z własnym działem (siedzibą) tyle że otwartym dla wszystkich chętnych. Weźmy VKH, zajmowalibyśmy się np. organizowaniem dużych szlaków handlowych, korsarstwem itp. Co inni by dodali?
Lord Hejgen:
--- Cytat: Aragorn w 25 Marzec 2012, 17:35:05 ---Podobnie jak organizacja, z własnym działem (siedzibą) tyle że otwartym dla wszystkich chętnych. Weźmy VKH, zajmowalibyśmy się np. organizowaniem dużych szlaków handlowych, korsarstwem itp. Co inni by dodali?
--- Koniec cytatu ---
Ja jestem za, uważam że pomysł jest warty uwagi.
Julian:
--- Cytat: Aragorn w 25 Marzec 2012, 17:35:05 ---Podobnie jak organizacja, z własnym działem (siedzibą) tyle że otwartym dla wszystkich chętnych. Weźmy VKH, zajmowalibyśmy się np. organizowaniem dużych szlaków handlowych, korsarstwem itp. Co inni by dodali?
--- Koniec cytatu ---
Proponuje, aby wszystkie organizacje miały obowiązek zapewnienia ochrony takiemu szlakowi handlowemu. Wyprawa = ochrona Bractwa, potem Krówków itd.
Dragosani:
Sam pomysł fajny. Urozmaici grę. Nie zaszkodzi spróbować. Jeśli 'w praniu" wyjdzie, że jednak jest on niepraktyczny, to się po prostu z niego zrezygnuje. Zaś co do ochrony... może nie tyle organizacje miałyby "obowiązek" ochrony, co byłyby wynajmowane? Kompania płaciłaby temu, czyje usługi byłyby najbardziej odpowiednie na daną wyprawę. Temu, kto ma najlepszą "ofertę". Takie coś w rodzaju przetargów.
Ale...
--- Cytat: Dragosani w 29 Luty 2012, 21:36:51 ---Od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy nie warto by było zrobić w każdej dzielnicy tematu "Ulice". Tak, aby gracze mieli gdzie pisać, podczas spacerów, czy wracając wspólnie z karczmy. Bo w chwili obecnej trzeba kombinować z pisaniem np. w tematach z domami. Niby niewiele, a myślę, że takie tematy byłyby całkiem miłym akcentem.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej