Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Gunses:
Ale stary, żadna nauka nie trwa chwili. Naucz się całek w jednej chwili? Nie da rady, a mniej w tym zaawansowania niż w metodzie ściągania futra z wilka. Nauka powinna być dość dobrze opisana i gracz powinien mieć obowiązek napisania jej przy nauczycielu. Tzn, jak ściąga futro z wilka. Dzięki temu na wyprawach nie będzie baboli
Isentor:
--- Cytat: Darlenit w 19 Styczeń 2012, 13:48:11 ---Akurat ja widzę różnicę. MG kopiuje to samo, ale gracz musi samodzielnie coś napisać, jednocześnie ucząc się w praktyce, a nie tylko w teorii
--- Koniec cytatu ---
I w tym jest metoda.
Gordian Morii:
--- Cytat: Gunses w 19 Styczeń 2012, 13:52:20 ---Ale stary, żadna nauka nie trwa chwili. Naucz się całek w jednej chwili? Nie da rady, a mniej w tym zaawansowania niż w metodzie ściągania futra z wilka. Nauka powinna być dość dobrze opisana i gracz powinien mieć obowiązek napisania jej przy nauczycielu. Tzn, jak ściąga futro z wilka. Dzięki temu na wyprawach nie będzie baboli
--- Koniec cytatu ---
Widziałeś taką grę, w której nauka trwa miesiąc? Podchodzisz do Diego, mówisz, weź naucz mnie strzelać z łuku. Punkty są, kasa jest. Ta dam! Nauczony.
Już teraz na akceptację nauki u Jana czekałem cztery dni, jakbym miał przechodzić całą tą procedurę nauki, to przypuszczam, że do dzisiaj nie miałbym jej zaliczonej. Zresztą, gracze nie są głupi. Jak MG będzie kopiował opisy to i oni będą to robić i wyjdzie na to samo. Ale róbcie jak chcecie.
Isentor:
Mówimy tutaj o bardziej skomplikowanych metodach. Nauka to również zajęcie dla samego gracza.
Gunses:
Ta. The Sims. Tam była nauka dość jasno rozpisana. Im wyższy poziom, tym dłużej się uczył
I Gothic II, gdzie Bezimienny zbierał np. % w walce mieczem, zanim zdołał wskoczyć na II i III poziom.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej