Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Funeris Venatio:
Piątak za taką lokację, która teoretycznie daje duże zyski? No czuję się nieco rozczarowany. Ale nie będę na siłę wiercił tematu.
Silion aep Mor:
To ja dostalem okolo dyszki za najwieksza plantacje chmielu w okolicy ;[ i piataka za karczme. Jak za wioske troszke...
Tylko 5?
Melkior Tacticus:
Nie myślał ktoś by tu -> http://marant.tawerna-gothic.pl/index.php/topic,21904.0.html można by opylać wyprodukowane przez graczy itemy? Np. narobie x mieczy i je sprzedam za x grzywien. Oczywiście im więcej danego towaru by tam sprzedawano tym ceny skupu były by niższe.
Isentor:
Możemy się w sumie umówić na to jako gracze. Wyznaczmy sobie jakiś termin na niedzielne popołudnie, kiedy każdy z nas jest na TG i leniuchuje. Do tego, aby zebrać się na targu. Zawsze będziemy wiedzieć dzięki temu, że tego dnia można przehandlować jakieś nowe itemki. Wytworzymy sobie taki dzień od handlu. :)
Hagmar:
Cytując internety:
--- Cytuj ---W przypadku targów działalność handlową można było prowadzić z reguły dwa razy w tygodniu. Pierwotne przywileje targowe wyznaczały dzień targowy na każdą środę tygodnia, jednakże potwierdzenia tych przywilejów przez kolejnych panujących mogły ten ustalony w prawie obyczaj zamienić na inny dzień. W Polsce zwyczaj odbywania targów upowszechnił się w poniedziałki, środy i piątki[1].
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy wybrać dzień. Osobiście proponuję ÂŚrode. Rozrusza nam to handel, bo np. ja zamówię u Nessy 10 bawełnianych kalesonów i je potem opyle. Zarobi i Natalka i ja.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej