Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (315/419) > >>

Isentor:

--- Cytat: Gordian w 04 Lipiec 2014, 21:29:41 ---http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Smokożółw  ;)

--- Koniec cytatu ---
Tak się zacząłem zastanawiać czy to ma sens w przypadku żółwia:

--- Cytuj ---Zwierzęcy instynkt - Posiada wyczulone zmysły wzroku, słuchu i węchu. W związku z tym aby podejść do bestii niewykrytym trzeba użyć umiejętności cichy zabójca.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Strumień pary – Smokożółw potrafi plunąć we wroga skondensowanym stożkiem pary wodnej. Zasięg podmuchu wynosi 5 metrów po prostej od paszczy bestii. Podmuch jest w stanie spalić wszystko, czego wytrzymałość wynosi mniej niż 15 punktów. Atak żywiołu wody, można zastosować 2 razy na post.
--- Koniec cytatu ---
Ti jest nadal niepoprawione.

--- Cytuj ---Atak ogonem – Długi, pionowo spłaszczony ogon bestii jest w stanie roztrzaskać łodzie rybackie i inne niewielkie jednostki pływające. Można zastosować go 3 razy na post.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj lub w oposie warto byłoby nadmienić jaką ten ogon ma długość.

Rakbar Nasard:

--- Cytuj ---Zamienić na obuch.
--- Koniec cytatu ---

Poprawiłem, przeoczyłem. ;/

--- Cytuj ---Dałbym 12.

Tak tylko teoretycznie zapytam. Wiecie, że wartości podatności na np. ogień można wpisywać dowolne? Nie musi to być zawsze 5.
--- Koniec cytatu ---

Poprawione i wiemy. Tu widze podatność na ogień, ale nie jakąś znaczącą.

--- Cytuj ---Inna wersja tej umki znajduje się na wiki.
--- Koniec cytatu ---

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Cieniostw%C3%B3r#Umiej.C4.99tno.C5.9Bci

Spójrz, Cieniostwór ma taką wpisaną.

Gordian Morii:
Strumień pary – Smokożółw potrafi plunąć we wroga skondensowanym stożkiem pary wodnej. Zasięg podmuchu wynosi 5 metrów po prostej od paszczy bestii. Podmuch jest w stanie spalić wszystko, czego wytrzymałość wynosi mniej niż 15 punktów. Atak żywiołu wody, można zastosować 2 razy na post.

Napisane jest, że to atak żywiołu wody, jak to nie będzie to weź rzuć jakiś wzór.

Resztę poprawiłem

Isentor:

--- Cytat: Gordian w 04 Lipiec 2014, 21:46:56 ---Strumień pary – Smokożółw potrafi plunąć we wroga skondensowanym stożkiem pary wodnej. Zasięg podmuchu wynosi 5 metrów po prostej od paszczy bestii. Podmuch jest w stanie spalić wszystko, czego wytrzymałość wynosi mniej niż 15 punktów. Atak żywiołu wody, można zastosować 2 razy na post.

Napisane jest, że to atak żywiołu wody, jak to nie będzie to weź rzuć jakiś wzór.

Resztę poprawiłem

--- Koniec cytatu ---
Najpierw piszesz o tym, że pluje we wroga stożkiem pary, po czym opisujesz jakiś podmuch. To w końcu on pluje czy to jest podmuch?

--- Cytat: Rakbar Nasard w 04 Lipiec 2014, 21:41:44 ---Poprawiłem, przeoczyłem. ;/

Poprawione i wiemy. Tu widze podatność na ogień, ale nie jakąś znaczącą.

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Cieniostw%C3%B3r#Umiej.C4.99tno.C5.9Bci

Spójrz, Cieniostwór ma taką wpisaną.

--- Koniec cytatu ---
Ok, źle spojrzałem, spoko. :)

Gordian Morii:

--- Cytat: Isentor w 04 Lipiec 2014, 21:50:33 ---Najpierw piszesz o tym, że pluje we wroga stożkiem pary, po czym opisujesz jakiś podmuch. To w końcu on pluje czy to jest podmuch?

--- Koniec cytatu ---

No a jak smok pluje ogniem, to sam płomień nie występuje w formie ognistego podmuchu? Bestia wyciąga łeb, otwiera paszczę i pluje tą parą, a ta para od tego konkretnego gruczołu rozszerza się tworząc stożek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej