Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Gordian Morii:
Pytanie.
Czy mogę sobie od tak stwierdzić, że nie chcę posiadać danej specjalizacji i ją zwyczajnie wywalić sobie z karty? Bez możliwości ponownego dopisania?
Eric:
Czemu miałbyś to robić? Tak z czysto pragmatycznego punktu widzenia, możesz po prostu z niej nie korzystać.
Elrond Ñoldor:
--- Cytat: Gordian w 03 Lipiec 2014, 15:41:54 ---Pytanie.
Czy mogę sobie od tak stwierdzić, że nie chcę posiadać danej specjalizacji i ją zwyczajnie wywalić sobie z karty? Bez możliwości ponownego dopisania?
--- Koniec cytatu ---
Albo wyucz się wszystkiego. Tak jak ja xD
Rakbar Nasard:
http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Brudnopis_Rakbara_3
Jak to wygląda, Is?
Isentor:
--- Cytat: Rakbar Nasard w 03 Lipiec 2014, 19:44:32 ---http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Brudnopis_Rakbara_3
Jak to wygląda, Is?
--- Koniec cytatu ---
Rzuca mi się w oczy kilka niejasności.
--- Cytuj ---Broń: zęby
Ostrość: 25
Wytrzymałość: 20
--- Koniec cytatu ---
Powodzenia w obiedzie. :P
--- Cytuj ---Atak rogami - Behemot może ugodzić rogami, zadając od jednej do dwóch ran kutych. Przed atakiem nie można wykonać bloku. Jeśli wytrzymałość postaci wynosi pomiędzy 35 a 50, rogi powodują stłuczenie oraz pancerz otrzymuje status "uszkodzony". Jeśli wytrzymałość postaci wynosi poniżej 35, zostaje ona przebita na wylot, powstałe rany mają kształt koła o średnicy 6 centymetrów.
--- Koniec cytatu ---
Rogi mają ostrość 50. Więc i tak się przebijają. Coś tutaj naknociłeś.
Kończyny dałbym 3 metry maks. Jest pewna biologiczna zależność u ssaków dwunożnych definiująca długość kończyn w stosunku do ciała. Ale nie jestem biologiem, by znać to na pamięć. 4 wydaje mi się za dużo.
--- Cytuj ---Behemot posiada długie kończyny górne o zasięgu 4 metrów, którymi potrafi bardzo dobrze walczyć na pięści. Bez problemu sparuje cios, osłoni się przedmiotem lub użyje go do zaatakowania przeciwnika.
--- Koniec cytatu ---
To jest walka wręcz.
--- Cytuj --- Potrafi używać swoich długich na 4 centymetry pazurów jako śmiercionośnych ostrzy.
--- Koniec cytatu ---
Tylko tyle do ciosu pazurami. Przy tak dużej bestii 4cm to nie mało?
--- Cytuj ---Behemot potrafi kopnąć przeciwnika. Zasięg kopnięcia wynosi 2,5 metra i może zastosować je raz na jeden post. W obronie nie można wykonać bloku.
--- Koniec cytatu ---
Behemot potrafi kopnąć przeciwnika, zasięg kopnięcia wynosi 2,5 metra. W obronie nie można wykonać bloku. Atak można zastosować raz na jeden post.
Po coś schemat mamy...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej