Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (289/419) > >>

Isentor:

--- Cytat: Lanaya w 19 Czerwiec 2014, 12:47:40 ---Czekamy teraz w takim razie na dodanie włóczni jednoręcznej.

--- Koniec cytatu ---
Zaś ja czekam na poprawienie wpisu o włóczni jednoręcznej. ;)

Gordian Morii:
Mówiłeś, że wystarczy tam dopisać

--- Kod: ---Jednoręczny - 1/2 sztabki (50%)<br>

--- Koniec kodu ---

To co tam poprawiać?

Isentor:
Dobra, bo się trochę zaczynam gubić od zapodawanych mi do dodania rzeczy.

Tak naprawdę w samouczku należy zmienić "Włócznie (zasięg od 1,6 do 1,9 metra)" na włócznie jedno i oburęczne?
W samouczku tworzenia włóczni należy dodać tylko współczynnik jednoręczny?

Widzę, że trzeba uzupełnić zapis w specjalizacji walki włócznią. Tylko mam pytanie, czy to co zapodaliście tyczy się włóczni ogółem czy tylko włóczni jednoręcznych?

Gordian Morii:
Powiem tak, ja przejrzałem stronkę na wikipedi (tej ogólnej) dotyczącej broni drzewcowych i wyszło tego to, że włócznie były tylko i wyłącznie jednoręczne. Dwuręcznym odpowiednikiem włóczni była halabarda albo gizarma czy rohatyna. Dwuręczne włócznie lako piki czy lance były wprowadzone znacznie później i one miały zasięg 4-5 metrów. Czyli bezsensu w przypadku marantu, bo jak to tym walczyć, albo wejść do jakiegoś pomieszczenia.

Dlatego zaproponowałem coś takiego, żeby włócznia stała się bronią tylko i wyłącznie jednoręczną. Dlatego podkręciłem trochę statystyki, żeby nie wychodziły cuda. Bo 2 metrowy kij z grotem ważący 0,8kg to trochę nie halo.

A jako dwuręczniaka zrobiłem nową broń czyli halabardę, żeby było zgodnie z historycznymi realiami.

Specyfikacje walki w przypadku włóczni są propozycją wzorowaną na nożu do rzucania (jako jedynej broni siecznej, którą można rzucać) w oparciu są na realnych danych dotyczących tego jak daleko można taką włócznią rzucić.

Specjalizacje walki halabarda jest całkowicie przekopiowana z obecnej włóczni.

Poprawiłem też kodowanie obydwu broni, żeby było tak jak należy.

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Brudnopis_Gordiana

Canis:
Proszę o sprawdzenie potwora: Lew morski:

Lew morski

Jakie są błędy? Jeżeli byłoby w miarę dobrze, to chętnie przyjmę parę grzywien xD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej