Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Lucjan Vilfild:
W Gothic 3 odstawałeś punkty reputacji za zadania. Tylko gdybyśmy tak zrobili to i tak musiałbyś prowadzić questy dla graczy, którzy chcieliby sobie tych punktów nabić ;[
Hagmar:
Reputacja byłaby liczona za kreowanie swojej postaci i ogólne "prowadzenie się" brane z jej wszystkich wypraw czy rozmów w karczmach. ÂŁatwiej mi było sprawdzać jaką gracz ma opinię i skłonić go do opowiadania co robił itd.
Funeris Venatio:
Tak mi się przypomniało... Jak wspomniałem w temacie powitalnym, brałem kiedyś czynny udział w tworzeniu Everlandu, takiego Marant, tylko fajniejszego (ha!). Mieliśmy wtedy na forum zaimplementowane takie coś, co mogę określić znacznikiem. Był to jakiś rodzaj BBCodu chyba. Chodziło o to, że MG stawiał powiedzmy "[mg=Neltharion]Lorem ipsum takie tam[/mg]" i wtedy na ekranie pojawiało się "Mistrz Gry Neltharion powiedział/informuje/sialala, że: (...)" w jakimś tam z góry określonym kolorze i wielkości czcionki. To samo miał zwykły użytkownik, w innym kolorze of course. Uważam, że było to całkiem estetyczne i nawet fajne.
Czy uważacie, że takie coś się przyjmie? Czy jest w ogóle możliwe do wprowadzenia?
Isentor:
--- Cytat: Lucjan Vilfild w 09 Maj 2014, 16:20:17 ---W Gothic 3 odstawałeś punkty reputacji za zadania. Tylko gdybyśmy tak zrobili to i tak musiałbyś prowadzić questy dla graczy, którzy chcieliby sobie tych punktów nabić ;[
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Aragorn w 09 Maj 2014, 16:29:03 ---Reputacja byłaby liczona za kreowanie swojej postaci i ogólne "prowadzenie się" brane z jej wszystkich wypraw czy rozmów w karczmach. ÂŁatwiej mi było sprawdzać jaką gracz ma opinię i skłonić go do opowiadania co robił itd.
--- Koniec cytatu ---
Lucjan dobrze powiedział, że wyszłoby na to samo. Dlatego, że rozdawanie sobie po kumpelsku reputacji w prywatnych wyprawach wpływałoby na reputacje u nie związanego z Tobą NPC. Co jest po prostu bez sensu.
Anette Du'Monteau:
Proponuje dać płaszcze nie tylko w kategorii ubrań ale też tych lekkich pancerzy. Myślę, że nie jeden gracz wolałby płaszcz obszyty jakąś skórą z bonusem niż bawełniany. Tak to w sumie poza płaszczami z znakiem organizacji na nic one się nie przydają.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej