Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Isentor:
--- Cytuj ---=Trofea=
* 40x kolec Alluadora
* 16x pazur Alluadora
* 4x kieł Alluadora
* 2x oko Alluadora
* 4l jadu Alluadora
* 6l krwi Alluadora
--- Koniec cytatu ---
Kali jeść, Kali pić? Masz tam 40 kolców, 16 pazurów etc.
Elrond Ñoldor:
--- Cytat: Nikolaj w 03 Styczeń 2014, 17:32:50 ---A więc chodzi o to, żeby łuki tworzyć z takich materiałów które NIBY najlepiej by się do tego nadawały. Są to trzy gatunki drewna.
Ale oczywiście korci tez to, by korzystać z innych materiałów. Pierwsze o czym trzeba pamiętać to to, że taki meteriał, powinien być sprężysty.
Daletego wszelkie rudy odpadają. Dla mnie są one niby bardzo wytrzymałe. Ale na pewno właśnie przez to mają chujową sprężystość. Nie da się ich normalnie zgiąć.
Tak samo po drugiej stronie jest np brąz, mosiądz, złoto, srebro. Dla mnie te metale są miękkie. Wykorzystywane w jubilerstwie. Też ujowa sprężystość.
ÂŻelazo natomiast wydaje mi się być kruche.
Dlatego oprócz drewna można by jeszcze wykorzystywać stal. Może też szkło? Skoro nie jest to normalne szkło. I Mithril może. Ale tego nie wiem. Nigdy go w łapkach nie miałem. <ignorant>
Co o tym myślą MG? Isu?
--- Koniec cytatu ---
Jestem za!
Isentor:
--- Cytat: Elrond w 05 Styczeń 2014, 14:31:22 ---Jestem za!
--- Koniec cytatu ---
Jestem za, jakieś sugestie? Wrzucić drewna i coś ewentualnie innego do wszystkich łuków czy do każdego rodzaju inne materiały? Bo to tylko kwestia dopisania w samouczku tworzenia na wzór tego ze zbrój.
Elrond Ñoldor:
--- Cytat: Isentor w 05 Styczeń 2014, 20:25:33 ---Jestem za, jakieś sugestie? Wrzucić drewna i coś ewentualnie innego do wszystkich łuków czy do każdego rodzaju inne materiały? Bo to tylko kwestia dopisania w samouczku tworzenia na wzór tego ze zbrój.
--- Koniec cytatu ---
Niech będzie tak, że z drewna można zrobić każdy rodzaj łuku. Tylko nie wiem czy właśnie te inne jakoś dzielić, czy dać tak, że z każdego materiału, można stworzyć każdy luk.
Isentor:
Ale mamy 3 rodzaje drewna, w zasadzie to 4.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej