Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zaprzysiężenie Zgromadzenia Cienia

<< < (4/4)

Elrond Ñoldor:
- Przysięgam przestrzegać kodeksu Zgromadzenia Cienia i dumnie wypełniać jego prawo. A mianem moim będzie... - i Nikolai wyszeptał swoje nowe imię...

// To taki środek zaradczy na moją słabą wenę. Muszę się zastanowić, wykąpać się z tym i przespać. :)

Gunses:
//Chcesz się kąpać z nowym imieniem? ;>

//www.youtube.com/watch?v=iijKLHCQw5o
Gunses nałożył maskę Nikolai i rzekł
- Skryty pod imieniem... - tu Gunses wypowiedział imię Nikolaia - Będziesz przemierzał świat walcząc z potwornościami. Bądź dumą dla swej rodziny i nie zapomnij jakiej rasy krew płynie w Twych żyłach! - rzekł głośno. Gunses nakładał maski wszystkim. Starożytnym i tym ze Starszyzny, całej Triadzie, opiekunom Piątej ÂŚwiątyni, medykom i uczonym którzy podlegali Mistrzowi Przemiany i Mistrzowi Hibernacji, wszystkim ÂŁowcom, Myśliwym i Gońcom i tym którzy przybyli z Ankorvaatu. Ostatniej maskę nałożył Setmre, która przybrała imię Gaja. Następnie została ostatnia maska. Ta leżała na ołtarzu. Gunses wziął ją do ręki i powiedział
- Oto wybrałem imię, a brzmi ono: Ra. Pod tymże mianem przemierzać będę świat, by walczyć z potwornością. Jam jest Mistrz Cienia. Tak zwracać się do mnie będziecie. Skryci w cieniu Synowie i Córki, Siostry i Bracia. Nadszedł nowy czas. Zgromadzenie Cienia uważam za zaprzysiężone. Oto posyłam was na wschód i na zachód, na północ i na południe. Posyłam was w góry i w doliny, w lasy i pustkowia, abyście dzielnie służyli Zgromadzeniu i abyście gasili życie, które żyje w mrokach świata, które żyje po to by mordować i niszczyć. Nasza jest ta noc! W ten to miesiąc, który jest przedsionkiem Hemis złączyliśmy się aby powołać to, czego nie rozproszą słońca promienie. Cień waszym bratem a Noc waszą siostrą! - zakrzyknął po czym na łożył swoją maskę i wziął pozostawiony lampion - Udajemy się do swej Siedziby, naszej matki - powiedział i wyszedł z ruin Notre Dame. To była jedna noc. Wszystko stało sie jednej nocy. Kiedy świat spał i śnił. Wtedy Nieśmiertelni chwycili za broń. Jedna noc. Jedna... Kiedy budził się dzień, było już po wszystkim. A zamaskowani członkowie Zgromadzenia Cienia wyruszli w drogę powrotną...

CAÂŁY OBRAZEK

ZADANIE ZAKOÑCZONE
Nagrody:
Gunses - Maska
Nikolai - Maska
Aerandir - Maska
Ocian - Maska
Garik - Maska

Podsumowanie wątku:
Wszyscy członkowie Zgromadzenie Cienia poprzysięgli przestrzegać kodeksu Zgromadzenia. Dla Wampirów nastała nowa era.

Isentor:
Brak talentów do rozdania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej