Tereny Valfden > Dział Wypraw

Jesienny spacer

<< < (2/12) > >>

Gordian Morii:
- Nie, nie, dziękuję. - odparłem unosząc dłoń. - Matka natura nie udzieliła mi zbytniego błogosławieństwa jeśli chodzi o spożywanie tych darów. Myślę, że wiesz o co mi chodzi. - dodałem po nieznacznej chwili milczenia.
- Myślę jednak, że to nie pomoc owej pannie ściągnęła Cię na targ z drugiego krańca wyspy, ale jakieś interesy. Nie mylę się prawda? - zapytałem.
- Jeśli to coś prywatnego to zaraz zniknę.

Anette Du'Monteau:
-Zakup nowego łuku to chyba nie tajemnica wielka. Wydaje mi się, że nie będę musiał cię uciszyć skoro o tym wiesz. - zaśmiałem się odpowiadając.
-Ale ty chyba również Ellthariasie nie przyjechałeś tu bez powodu. Od zakonnika najmniej bym się spodziewał podróży nie mającej pewnego celu. Czyżby Zartart czegoś wymagał?

Gordian Morii:
- Nie. - odparłem krótko. - Przybywam tu po pancerze dla Bractwa. Muszę też zakupić dla siebie lepsze ubranie i póki co to będzie na tyle. Mam dosyć czasu więc jeśli pozwolisz mógłbym Ci towarzyszyć, bo kto jak kto ale elf zna się na łukach dosyć dobrze.

Anette Du'Monteau:
-Wprawne oko speca zawsze się przyda elfie. Ja raczej mam inne specjalizacje. Otóż pochodzę z rodziny kupieckiej i uwielbiam się targować. Całkiem nieźle mi to tutaj wychodzi. Nie uwierzysz ile złota można czasem zaoszczędzić. - odpowiedziałem. -Skończę prace i możemy ruszać. Wróciłem do dziewczyny i pomogłem jej zdjąć resztę ubrań. Gdy moje ciemne lico zostało wynagrodzone buziakiem byłem gotów.
-No to przejdźmy się na ten targ.

Gordian Morii:
Nie dało się dyskutować, Zeyfar tak wciągnął się w wieszanie prania, że nie miałem serca mu przerywać. Przysiadłem więc na stojącej obok beczce i czekałem aż mauren zakończy swoje działania. (...)
- Miło słyszeć, że potrafisz się targować, ja nie chwaląc się też potrafię nieco zbić cenę, ale liczę, że to Ty będziesz dogadywał się z kupcami. Co do łuku, to moja znajoma Livia sprzedaje elficką broń na południowym krańcu targu, więc to tam powinniśmy się kierować. - zaproponowałem wskazując ręką na "alejkę", którą mieliśmy iść.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej