Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Piłsudski
got2:
Chcę tylko powiedzieć że to temat poważny.
Gordian Morii:
--- Cytat: got2 w 25 Listopad 2011, 06:52:29 ---Chcę tylko powiedzieć że to temat poważny.
--- Koniec cytatu ---
A czy ktoś tutaj robi sobie z tego jaja? Rozmawiamy o tym co się zdarzyło w Warszawie 11 listopada.
To, że temat jest o Piłsudskim nic nie znaczy. Sam tylko przekopiowałeś wpis w wikipedii i tyle było twojej roboty..
Nie wypowiedziałeś się na ten temat mówiąc co TY o tym wiesz i myślisz, tylko po prostu spiraciłeś czyjś wpis nawet nie podając źródła.
Wstawianie linków, fotek, muzyki a nawet dowcipów nie jest zabronione jeśli się wiążą z tematem i są odpowiednie.
I jeszcze jedno, twoje prawa związane z tym tematem obejmują tylko to co napiszesz, reszta należy do każdego użytkownika a sam wpis do publicznego forum więc nie masz co straszyć, że zamkniesz wątek czy coś, bo to nie należy już do twoich kompetencji.
Julian:
Też sobie coś napiszę. I nawet będzie to związane z tematem (:O)
Ja jako osoba, bardzo zainteresowanego historią powiem, że wiem, że nie ma i nie będzie postaci, osób "kryształowych". Każda postać zawsze coś "przeskrobała". Do takich osób, także należy Piłsudski.
Nie neguje to, że on PRZYCZYNIÂŁ się do odzyskania niepodległości. Nie należy go traktować jako osobę, która sprawiła, że 11 listopada 1918 Polska znów pojawiła się na mapach. To jest sprawką wielu, wielu czynników. A postać Marszałka była jedną z osób, które zdecydowały się nie patrzeć obojętnie na rozwój wydarzeń.
A i naprawdę Got czytaj co piszesz, bo:
--- Cytuj ---11 listopada to święto narodowe,obchodzone co roku aby uczcić odzyskanie niepodległości po 123 latach niewoli.
Przez te lata pokolenia Polacy walczyli z germanizacja i rusyfikacją.Później musieli walczyć z bolszewikami,aby otrzymać niepodległość.Tę zasługę możemy uznać PIÂŁSUDSKIEMU naszemu bohaterowi,który walczył w imię POLSKI i jej bronił.
Jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe informacje na jakiego temat to zapraszam na pisanie.
--- Koniec cytatu ---
Tobie się chyba coś pomyliło. To, odzyskaliśmy niepodległość po Traktacie ryskim z 1921 roku? Najpierw był 11 listopada 1918, a potem wojna Polsko-Bolszewicka, w której Piłsudski odegrał znaczącą rolę.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej