Tereny Valfden > Dział Wypraw

"Sok z Złotej Rudy - Kici kici smoczku"

<< < (26/91) > >>

Gordian Morii:
-Dokładnie. - zgodził się z pierwszą częścią wypowiedzi lecz gdy towarzysz zaproponował pójście na wino pokręcił tylko dłonią i rzekł
- Nie jestem fanem picia, a już szczególnie w czasie takich wypraw jak ta tutaj. Idź za resztą ja pozostanę tutaj, dajcie znać jeśli będziecie ruszali.
Po tych słowach odszedł od Adamusa podchodząc do drzewa z gatunku wierzb, nieco innego niż te valfdeńskie ale bardzo podobnego. Usadawiając się na miękkiej trawie w jej cieniu przymknął oczy oddając się całkowicie w stan błogiego relaksu.

Adaś:
Adamus słysząc ostatnie słowa powiedział do Ellthariasa:
-Szkoda miłego odpoczynku.- po czym ruszył w kierunku już już siedzących "czarnych" panów. Gdy doszedł to się do nich dosiadł po czym powiedział do Zeyfara:
-To może wypijmy na zgodę? Co ty na to?

Dragosani:
- Mów za siebie. - nieludź odparł na słowa Zayfera. W końcu ciężko byłoby mu wypić jak cywilizowany człowiek, skoro człowiekiem już nie jest. Usiadł obok ÂŁowcy, krzyżując nogi i obwijając się ogonkiem. Wziął jeden z pucharków.
- A teraz tak z ciekawości... wiesz jaki Aragorn ma cel w tym polowaniu? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że po prostu nabrał nagłej chcicy na zabicie smoka... - zapytał towarzysza.

Patty:
Nie chcąc, by ominęła mnie jakakolwiek, choćby i mniejsza popijawa ruszyłam wraz z resztą towarzystwa w kierunku zamku Matsumo. Okolicę mniej więcej znałam, w dodatku słyszałam basowy głos Zelerisa, zatem szybko odnalazłam kompanów. Nie chciałam być jednak aż tak nieuprzejma.
- Można? - Po tym pytaniu uznałam już, że dopełniłam ceremonii i dosiadłam się, siadając na przeciw czarnych, częstując się jednym z pucharów z winem.

Szarleǰ:
- Ej zaraz. Powiedziałem, wyrastając jakby spod ziemi koło Zelerisa i reszty. - Coś mi tu nie pasuje. Pijecie beze mnie? Dodałem patrząc na nich tak, jak się patrzy na seryjnego morderce, którego przyłapałeś na gwałceniu twojej zamordowanej przed kilkoma minutami małej siostrzyczki.

(chciałem dodać trochę dramaturgii)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej