Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
"Pieśń Lodu i Ognia"
Fairo:
Dopiero co obejrzałem 1 sezon serialu i zamierzam zabrać się za książkę ;p
Jagusiaa:
Zastanawiam się nad kupnem tych książek, lecz nie jestem do końca pewna,czy warto. Posiadam już jedną część "Taniec ze smokami część 1" . A tą książką to głupio.. szukałam jakiejś dobrej książki fantasy, po przeczytaniu tego tekstu z tyłu spodobała mi się. W domu zorientowałam się,że to prawie ostatnia część i nawet nie podjęłam się czytania dopóki nie przeczytam poprzednich.
Moje pytanie brzmi : Czy warto ? :)
Nessa:
Oglądałaś serial?
Moja odpowiedź jest oczywista - oczywiście, że tak! Ale najpierw "Grę o tron", byś zobaczyła, czy Martin Ci podpasuje. A najlepszym przykładem tego, że warto chwycić za te książki jest niejaki Dyum, który kilka postów wyżej umieścił filmik ze względu na muzykę, a teraz sam żałuje, że pomyliło mu się coś i nie zamówił jednej części sagi. ÂŚwietny świat. Niecukierkowy. No i plejada nietuzinkowych postaci. Poza tym książki są bardzo zaskakujące. Można tak wymieniać - w każdym razie lepiej byś się sama przekonała ;] Chociaż zerknąć do biblioteki nei zaszkodzi. Wiele z nich zainwestowało w Martina.
Diom, mogę się do Ciebie odnieść? ^^Przecież wiem, że nadal uśmiechasz się do wszystkich i wszystkiego z powodu meczu!
Eric:
--- Cytat: Nuda w 19 Maj 2012, 23:32:38 ---Oglądałaś serial?
Moja odpowiedź jest oczywista - oczywiście, że tak! Ale najpierw "Grę o tron", byś zobaczyła, czy Martin Ci podpasuje. A najlepszym przykładem tego, że warto chwycić za te książki jest niejaki Dyum, który kilka postów wyżej umieścił filmik ze względu na muzykę, a teraz sam żałuje, że pomyliło mu się coś i nie zamówił jednej części sagi. ÂŚwietny świat. Niecukierkowy. No i plejada nietuzinkowych postaci. Poza tym książki są bardzo zaskakujące. Można tak wymieniać - w każdym razie lepiej byś się sama przekonała ;] Chociaż zerknąć do biblioteki nei zaszkodzi. Wiele z nich zainwestowało w Martina.
Diom, mogę się do Ciebie odnieść? ^^Przecież wiem, że nadal uśmiechasz się do wszystkich i wszystkiego z powodu meczu!
--- Koniec cytatu ---
Ależ proszę, czuję się zaszczycony, że tak wspaniałą serię opisujesz na moim przykładzie. A tak w ogóle to kocham was wszystkich i w ogóle.
Książka lepsza od serialu tak swoją drogą. Jest on zaaranżowany bardzo fajnie i niektórzy aktorzy po prostu są niesamowici (na przykład karzełek), ale do papierowego oryginału jednak daleko. Chociaż niektóre wątki śmiem twierdzić były przedstawione lepiej.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej