Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Faranga
Rikka Malkain:
--- Cytuj ---A co ten świat mi oferował? Myrtana i Varant to krancowo puste, nudne krainy. Dłużyło mi się tam strasznie, nie było za ciekawie. Nordmar trzymał się jako tako, ale wg. mnie jako jedyny.
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie, nie! Jak tu pisać?
--- Cytuj ---ÂŁadnie zaprojektowana, jednak dość mała. Szybko złapałem się na tym, że w zasadzie sporą część wyspy zwiedziłem, co było nieco smutne. Taka w sumie tendencja Piranii - tworzyć obszar mały, lecz bogaty w detale.
--- Koniec cytatu ---
Chodziło mi o to: Mały, bogaty w detale świat tendencją Piranii? A Gothic 3? Z tego co wiem też tworzony przez Piranie, a nie jest ani mały, ani bogaty w detale.
Teraz chyba wszystko jasne.
GaroK:
--- Cytat: Elrond w 09 Październik 2011, 11:05:20 ---Zbyt... cukierkowo. Wolałem GD ze zgniłymi deskami, suchymi drzewami i klimatem umiarkowanym. Faranga to wyspa tropikalna, pełna kolorów i barw. Z drugiej strony rzadko to spotykałem i taka mała odskocznia nie jest zła. Jednak jest to dobrze stworzony, według mnie, obszar. Nie ma pustych, monotonnych, ogromnych przestrzeni. Wszystko jest ładnie poukładane jak należy (tak samo było w pierwszych częściach G). Wydaje mi się, że za nie największym rozmiarem wyspy stoi brak sprintu :) (oczywiście jest czar...)
--- Koniec cytatu ---
Jak w wypowiedzi Elronda,grafika cukierkowa,a bardziej mi by pasowały klimaty opustoszałych ziemi w górniczej dolinie,jednak krajobrazy wyspy były całkiem ciekawe,z chęcią zwiedzałem światynie,oraz Północny obszar łączny z bagnami.Sama grafika przypomina Gothic 3 tylko trochę ulepszona i.. no jakby to... skamieniona(w dobrym sensie).
Ogólnie mapa ładnie wykonana.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej