Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Bandyci czy Klasztor?

<< < (2/5) > >>

Rikka Malkain:

--- Cytuj ---Nie zauważyłeś bo nie doszedłeś do końca. Pokonanie Jaszczurów kosturem to siermięga. Nawet jeśli masz kryształy. A mając Skrzydło Tytana Wartownik w ciężkiej zbroi był na dwa, góra trzy strzały.
--- Koniec cytatu ---

Ahh... O to chodzi. Myślałem, że gra jest trudniejsza względem np. questów i takie tam, ale miałeś na myśli samą walkę.
Walka kosturem jest faktycznie cięższa, ale da się przyzwyczaić. Jeśli jesteś bandytą, to owszem łatwiej się walczy, ale żeby od razu taka różnica...

--- Cytuj ---Bazując na poziomie gry, grając po stronie Don Estebana grę przeszło by nawet Amerykańskie dziecko, natomiast wybierając drogę klasztoru, kilka monitorów i klawiatur by ucierpiało...
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie odrobinę przesadzasz.

Elrond Ñoldor:

--- Cytat: Garik w 08 Październik 2011, 20:51:35 ---Ahh... O to chodzi. Myślałem, że gra jest trudniejsza względem np. questów i takie tam, ale miałeś na myśli samą walkę.
Walka kosturem jest faktycznie cięższa, ale da się przyzwyczaić. Jeśli jesteś bandytą, to owszem łatwiej się walczy, ale żeby od razu taka różnica...

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Garik w 08 Październik 2011, 20:51:35 ---Jak dla mnie odrobinę przesadzasz.

--- Koniec cytatu ---

Jedynym sposobem by to sprawdzić, jest przejście gry grając po stronie inkwizycji. Zagraj, a sam się przekonasz.

Rikka Malkain:

--- Cytuj ---Jedynym sposobem by to sprawdzić, jest przejście gry grając po stronie inkwizycji. Zagraj, a sam się przekonasz.
--- Koniec cytatu ---

A wiesz, że chyba zagram?

Elrond Ñoldor:
Dobra, może trochę się pomyliłem. Grę można przejść z łatwością dołączając również do klasztoru. Jednak dopiero gdy gramy magiem i w ogóle nie myślimy o walce kosturem (rozwinąłem go do 3 poziomu by mieć podstawy do walki w pierwszym rozdziale). Kryształ magicznych pocisków na 10 poziomie i many powyżej 200pkt i jesteśmy tak samo niepokonani jak z mieczem dwuręcznym i siłą. Chociaż jakby tak pomyśleć, to wojownik bardzo możliwe że nawet by do maga nie podbiegł.

Nie zmienia to faktu, że walka kosturem z jaszczurami do siermięga.

Rikka Malkain:

--- Cytuj ---Nie zmienia to faktu, że walka kosturem z jaszczurami do siermięga.
--- Koniec cytatu ---

Jak stosujesz poprzeczne cięcia i inne takie bajery, to nie jest aż tak źle...
Ale zawsze ciężej niż toporem, albo mieczem.
Z drugiej strony pod pewnymi względami taki mag ma łatwiej np. walka na dystans. Tu kryształy wygrywają z kuszą, (łuku nie używałem, więc nie wiem) tym bardziej, że w pierwszej połowie gry ciężko o dobrą kuszę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej