Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Długie włosy u faceta
Anette Du'Monteau:
Mi się końcówki kręcą i jak mam dłuższe niż średnie to fale zaczynają mi się robić na samym końcu właśnie. W zimę spokojnie mogłem śnieg na to zbierać i jak wracałem do domu to zaspy miałem :D
Rikka Malkain:
Też mam długie włosy, sięgają trochę poniżej do łopatek. Według mnie to, że facet ma długie włosy jest czymś naturalnym, mimo że w dzisiejszych czasach są one mało, że tak powiem popularne. Zacząłem zapuszczać kilka lat temu, najgorszy był okres gdy włosy sięgały tak... poniżej uszu, ponieważ wtedy zaczęły się kręcić, falować i *** wie co jeszcze. Ale wytrwałem i teraz mam włosy takie jakie zawsze chciałem mieć. ;) Z tym, że dawniej były one czarne, a zrobiły się ciemno brązowe.
Patty:
Kiedyś miałem umiarkowanie długie włosy, tj. mniej więcej do obojczyka sięgały, ale wyrosłem i ściąłem.
Z moich obserwacji wynika, że z reguły mężczyźni noszący długie włosy mają je strasznie brudne - patrząc po "stereotypowych metalach" aż się rzygać chce, patrząc na te niedomyte kudły. Ale są też i faceci dbający o swoje włosy. Gdzieś są na pewno...
Sam nie lubię długich włosów - zbyt ciężko o nie zadbać, a ja mogę ten czas spędzić na tysiąc innych sposobów niż czekając, aż wyschną, suszyć je, itp. Obecnie wyznaję zasadę, że im krótsze, tym lepsze, dlatego ścinam je dość krótko, choć nie popadajmy w przesadę; łysy nie jestem. Po prostu wolę krótkie włosy. Ot, cała prawda. Jak widzę powyżej, wszyscy lubią albo mają długie włosy. Jak kto lubi.
Julian:
Ja mam włosy ledwie do karku. I nuda, zacząłem się zastanawiac nad tymi dreadami.
Nessa:
--- Cytat: Julian w 01 Październik 2011, 14:40:06 ---Ja mam włosy ledwie do karku. I nuda, zacząłem się zastanawiac nad tymi dreadami.
--- Koniec cytatu ---
Czyli już znośna długość tzn. kucyka już zrobisz, bo inaczej włosy są iście irytujące (szczególnie jak ktoś uprawia jakiś sport). A dredy są dość czasochłonne. Może akurat Tobie pasują. Nie mnie, istocie z internetu, oceniać :] Masz o tyle dobrze, że późniejsze ścięcie włosów nie będzie tak bolesne jak w przypadku płci pięknej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej