Tereny Valfden > Dział Wypraw

Przeklęte pióro

<< < (4/6) > >>

Gordian Morii:
//:Narratora, który w normalnym opowiadaniu czuwałby nad tą opowieścią zaciekawiłoby zapewne skąd mauren miał pewność, że oślepiony Anvarunis zdąży w porę "odzyskać" wzrok. Wszak sherksen jak wspominał mauren był proszkiem bojowym i po dłuższym czasie gryzący pył zapewne przebije się przez wszystkie bariery ochronne oka nawet niewspomożony tarciem. Nie mniej jednak narratora tu nie było, więc nikt takiego pytania nie zada.

Anv:
- Niby wszystko wydaje się logiczne, aczkolwiek nigdy nie używaliśmy tego proszku. Nie znamy jego właściwości, ryzykowanie tak od razu ze wzrokiem, może być nieciekawe w skutkach. Celem przejścia, poszukajmy może najpierw jakiegoś dogodnego terenu, który pomógłby w przedostaniu się za mury?

Anette Du'Monteau:
-Niech ci będzie. Inna prosta sztuczka mogłaby polegać po prostu na przebraniu się za myśliwych i upolowaniu jakiejś zwierzyny w tych lasach. Podobnież jest ich tu całe zatrzęsienie i nam ÂŁowcom nie da się zarzucić, że nie znamy się na tym czy oprawianiu bestii. Przynajmniej ja jeszcze za w czasu posiadłem te umiejętności. Co ty na to? - spytał przedstawiając nowy plan

Anv:
- Zważ jednak, że nie mamy żadnej broni. Choć jakby nie było jestem w stanie zabijać demonicznym szponem, bądź magią, nie potrafię jednak zwierzyny oprawiać, więc leżałoby to już w twojej kwestii. A co do maskowania się jako myśliwi, nie mamy nawet łuku, który jest tak bardzo kojarzony z myśliwymi, jedynie możemy się wybrudzić w ziemi, żeby sprawiać jakiekolwiek wrażenie.

Gordian Morii:
Idąc leśnym szlakiem (wszak wioskę opuściliście dawno) usłyszeliście coś co wprawne ucho przypasowałoby do rogu, jakiego używa się w czasie polowań. Mauren wspominał wam wszak, że zwierzyny tutaj jest aż nadto. Nagle usłyszeliście szelest i tuż obok was z zarośli wyskoczyło kilka saren prowadzonych przez pięknego jelenia. Odgłosy rogu odezwały się również z drugiej strony. Polowanie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej