Tereny Valfden > Dział Wypraw

Pomoc dla wioski

<< < (4/10) > >>

Julian:
Z całej siły klepnąłem konie w zady, aby uciekły i nie stały się karmą dla Sambira. Wtedy potwór zauważył, że elf ma jednak towarzysza, wysokiego towarzysza. Zaszarżował na mnie, próbował mnie dziabnąć swymi łapami. Ja wyciągnąłem swój miecz i udało mi się. Udało mi się złamać mu pazur. Stwór, nie zrażony ponownie zaatakował. Zamachnąłem się i trafiłem stwora w przednią łapę, która zaczęła krwawić.

/// Uczę się od ciebie : P

Gordian Morii:
Walka potoczyła się dosyć niespodziewanie. W końcu sambir z niewiadomych przyczyn odskoczył od elfa. Zaatakował Juliana co było bardzo złym zagraniem, gdyż ten stał z Ellthariasem praktycznie na jednej linii. Głupie kocisko nie przewidziało, że atakując jednego zakonnika odsłania swój czarny bok na atak drugiego, ciut starszego i bardziej doświadczonego przez los. Jeszcze w domu elf poznał techniki walki z wielkimi drapieżnikami - płuca i serce najważniejsze organy były najbardziej narażone na ataki szermierzy. ÂŁeb i łapy stanowiły znowu łakomy kąsek dla walczących toporami i obuchami... Elf miał przy sobie miecz, a więc łatwo było przewidzieć co zrobi. Wygięcie się do tyłu spowodowało prawdziwe wystrzelenie miecza wprost w odsłonięty bok. Srebrne ostrze wbiło się w ciało a umięśnione ręce wbiły je prawie do samego jelca. Elf wypuścił miecz, wiedział, że to koniec więc szkoda było ryzykować wybicia barku lub chociażby palca przez gwałtowne szarpnięcie.
-Koniec. Sprowadź konie a ja go oprawię.

Julian:
Po paru minutach wróciłem z końmi.
-Możemy ruszać. Jak oprawienie bestii?

Julian:
Patty, twa podróż minęła spokojnie. Zaczęłaś szukać karczmy...

Gordian Morii:
-Już prawie. Masz.- rzucił Julianowi utrącony przez niego samego pazur sambira wiszący obecnie na dosyć długim rzemieniu - Twój pierwszy większy drapieżnik, z którym walczyłeś i którego dosyć mocno kontuzjowałeś. Będziesz miał pamiątkę, albo swoisty amulet. - rzekł dokładnie zwijając skórę.

Pozyskano skóra sambira i 15 pazurów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej