Autor Wątek: Ulubiony Arcymag w Koloni  (Przeczytany 40842 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niro

• Magnat
  • Reputacja: 1
Ulubiony Arcymag w Koloni
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Luty 2007, 21:00:25 »
Mimo, że Xardas i Saturas są potężni to Xardas mimo wszystko jest najpotężniejszy, ale nie moim ulubionym magiem. Saturas niby jest OK, ale i tak później ma nas za zdrajcę. Jedyny pozostały to Corristo - nie jest aż taki zły. Wprowadza nas tajniki magii, nie jest ani zarozumiały. I jeśli gramy wojownikiem to najmniej o nas wie i jest w związku z tym najprzyjaźniej usposobiony :D Wybieram Corristo.

Zauważcie, że Saturas nie miałby odwagi postawić się Gomezowi. Corristo nie był zarozumiały, bo nie chciał dopuścić do rozlewu krwi. On i Magowie Ognia jako jedyni zachowali zimną krew. Saturas, gdyby Wolna Kopalnia została zawalana wpadł by w taki sam amok jak Gomez, a Najemnicy napewno spróbowali by przejąć Starą Kopalnię.

Spróbujcie zabić Magów Wody w G3... Saturas nie miał zbyt wiele do powiedzenia...
« Ostatnia zmiana: 02 Marzec 2007, 20:08:56 wysłana przez Assasyn »

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Luty 2007, 22:14:13 »
Xardas może nie jest najlepszy, ale za to zawsze ma najbardziej ambitne plany, tutaj barierka, tutaj smoczki, tu wpływ bogów, to już nie wiem co będzie w G4 jeżeli będzie. Corristo miał mały epizod w G1. Za dobrze to go nie poznaliśmy. Ktoś z forumowixczów powiedział, że corristo był słaby. no jak go dźgnęli mieczem w plecy to bardzo się nie mógł wykazać magią    Saturas jest chyba najbardziej pysznym z magów. Stale się wywyższa. I nie poznaliśmy go nigdy w walce. Z braku laku wybieram Xardasa. Była misja w G3 pójść z nim do portalu. Na piechotę straszny kawał drogi. mimo to stracił zaledwie 1/20 życia.  

« Ostatnia zmiana: 19 Luty 2007, 23:56:34 wysłana przez KOZÂŁOW »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 19 Luty 2007, 22:14:13 »

Offline Sir_William

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • I tak w koło, Macieju...
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Luty 2007, 22:17:12 »
Dla mnie najlepszym Arcymagiem jest, a raczej był Corristo. Ubolewam nad jego słabszym poziomem inteligencji magicznej, a niżeli Magowie Wody. Zawsze wybieram ścieżkę Maga Ognia (Gothic I), by móc się z nim bliżej poznać. W drugiej części Gothic'a odkrywamy jego zapiski jakie dotyczyły się naszej osoby. Dlaczego nie Saturas? Egoista. Zapatrzony na własne ślepe cele nie pozwala wykonać najpotrzebniejszego. A więc może Y'Berion? Jestem katolikiem, nie odpowiadają mi klimaty swoistych "jechowych".

Offline Casano

• Myśliwy
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Kwiecień 2007, 09:25:50 »
Mimo wszystko, zawsze będe podziwiał Xardasa. Od pierwszej części gry to on był naszym "ojcem", który nas nauczał, i radził. Mimo, że póżniej okazało się że wybrał droge zła, jestem pozytywnie nastawiony do tego osobnika. Jest tajemniczy, i zarazem zagadkowy. Ale to tylko dzięki niemu, nasz bohater funkcjonował w dalszych częściach gry. Bez niego łatwo napewno by nie było. Podsumowując Xardas jest moim ulubieńcem, jeżeli chodzi o arcymagów.

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Kwiecień 2007, 14:18:08 »
Corristo:Nie spotkałem...
Saturas:Fajny koleś ,uczy nas sporo kręgów ,ale ciągle tylko ma do nas jakieś wymagania co mnie strasznie wnerwia.Napracowaliśmy się i zebraliśmy kamienie ogniskujące ,a ten dalej nas wykorzystuje   .5/6
Xardas:Fajny kolo :D.Pomaga nam bardzo pod koniec gry wydostać się z bariery.Najfajniej jest do niego dojść :D:D:D.ÂŚcinać golemy trza za co sporo expa leci i te rozmówki z demonami xD.5.2/6

Najbardziej lubię Xardasa z tych dwóch jakich poznałem.Raczej w niedługim czasie poznam też Corristo ;).

Offline Dark

• Myśliwy
  • 3d Moddeler
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Kwiecień 2007, 09:47:03 »
Moim ulubionym magiem jest Saturas, mkniemy razem z nim przez wszystkie części Gothica, raz jest potulny, a raz aż ma piane w ustach ze złości   Jest jednak doświadczonym, i zrównoważonym magiem, co przyczyniło się do mojego wyboru, PzDr...

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
« Odpowiedź #26 dnia: 06 Maj 2007, 20:41:25 »
Najpotężniejszym arcymagiem w kolonii jest niewątpliwie Xardas.Uczy szóstego kręgu magii,sprzedaje potęzne zwoje i runy,pomaga naszemu bohaterowi,ma niezwykła wiedze o Barierze i ÂŚniącym,potrafił przeteleportowac się do świątynii śniącego,nadzorował wszystkich magów,był ich przywódcą.Potrafił wyczarować potężne stwory takie jak golemy i demony.
Saturas z kolei jest w całości pochłonięty ucieczką i zniszczeniem bariery,pomylił się mysląc że wielki kopiec magicznej rudy zniszczy bariere,wysyła bohatera na poszukiwania pięciu kamienii ogniskujących,pod koniec gry jednak ma złe nastawienie do bezimiennego przez to że ten wchłąnął w miecz Uriziel moc rudy składowanej przez magów przez tyle lat.Ludzie go szanują.
Corristo to arcymag kręgu ognia który niewiele rozmawia z bezimiennym.ogranicza się to do nauki kregów magii oraz przysięgi ognia.Ten mag postanowił pomóc królowi i nadzorować Gomeza jesli oczywiście to możliwe.próbował powstrzymać gomeza ponieważ ten chciał zaatakować wolną kopalnię..jednak jego pomysł nie powiódł się i wszyscy magowie ognia z wyjątkiem miltena zginęli wymordowani przez szefa starego obozu.Jest bardzo zadufany w sobie ale ludzie go szanują.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 14 Maj 2007, 10:57:42 »
Najpotężniejszym z arcymagów był niewątpliwe Xardas. Czemu? :

1. Zna sie na 6 kręgu magi, wiec posiada bardzo potężne zaklęcie.

2. Wybudował wierzę, jaki mag mógłby wybudować wierzę? Zresztą gdzie ta wieża jest usytuowana? Na terytoriach orków. Świadczy to o wielkiej mocy nekromanty, bo Saturas i Corristo zamiast samemu odnaleźć maga, posyłali swoich posłańców, którzy wiadomo jak skończyli, jeśli nie zabili ich orkowie to zrobili to golemy.

3. Tylko on starał sie dociec przyczyny takiego rozrostu bariery, Saturas starał się ja zniszczyć, a o Corristo juz nie wspomnę.

4. I po czwarte, pomógł naszemu bohaterowi, nie pomagał mu fizycznie (  czyli że nie był przy bezimiennym ), pomagał mu za to  przez radę i zadania którymi obarczał go. Dzięki jego pomocy bezimienny zabił śniącego.

Najpotężniejszym arcymistrzem w koloni był Xardas i nic nie zmieni mojej decyzji  .

\\rc: Tracę cierpliwość do nieczytelnych postów!
« Ostatnia zmiana: 14 Maj 2007, 12:09:34 wysłana przez Rajca »

Offline Kjamilex

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Maj 2007, 12:54:59 »
Najpotężniejszym z arcymagów Kolonii był oczywiście Xardas, jako sługa Beliara, Pana zniszczenia i zła  
Ale moim ulubionym arcymagiem jest Saturas. Podoba mi się w nim jego mądrość, spokój, no i to że jest przedstawicielem boga równowagi   .
« Ostatnia zmiana: 20 Maj 2007, 21:29:53 wysłana przez Kjamilex »

canis

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Maj 2007, 12:58:50 »
Corristo

Jest on Magiem Kręgu ognia, jest już dość stary i wydaje się być najbardziej zrównoważony niz te dwa pozostałe cymbały. Mimo iż Xardas jest najpotężniejszy, że Saturas niby najmądrzejszy, zato Corristo najbogatrzy niestety źle kończy ale jednak ...

Z Poważaniem Canis
« Ostatnia zmiana: 11 Czerwiec 2008, 17:08:08 wysłana przez Canis »

Offline Y Berion14

• Kret
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Maj 2007, 13:11:00 »
Moim ulubionym arcymagiem jest Xardas

2.Saturas
3.Corristo

chciałbym być magiem wody a później nekromantą gdyż mogę sobie przywłować szkielety.

Jeżeli nie zmienisz swojego postępowania i nie zaczniesz pisać "normalnych" postów, czeka cię kolejny warn. [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 19 Maj 2007, 16:30:09 wysłana przez Arthas »

Offline McAro

• Kret
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Maj 2007, 21:47:40 »
Ulubionym magiem jest Saturas. U którego też się uczyłem zdobywania kolejne kręgi. najgorsze to że się troszkę wkurzył gdy zobaczył jak wbijam miecz(Uriziela) w jego rude  na drugim miejscu dałbym  Miltena który został moim przyjacielem w grze.

Offline Insiderth

• Kret
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Maj 2007, 18:22:02 »
Oczywiście że Saturas, za samo bycie magiem wody go wytypowałem, uczy nas także wyższych kręgów za co mu wielkie dzięki. Szkoda tylko że nie uwierzył nam co do naszych dobrych chęci w przejmowaniu mocy z rudy...

Offline SzlugA

• Kret
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Maj 2007, 18:42:50 »
Pewne jest to, że najlepszym arcymagiem w kolonii jest Xardas. Tylko on zna tajniki magii Innosa oraz Beliara. Od początku sagi jedynie on się nami tak naprawdę interesował: tzn co z nami będzie, czy nie zginęliśmy etc..  I jako jedyny wprowadził nas w szósty krąg magii. Zdecydowanie jest on moim faworytem.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
  • Reputacja: 4124
  • I will find you anywhere you go.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 21 Czerwiec 2007, 11:24:12 »
Witam

Ja lubię Saturas za jego spokój, mądrość i opanowanie. Jest dobry Arcymagiem zna 5 krąg i próbuje zniszczyć barierę. Saturas jest najlepszym Arcymagiem w całej koloni.

Co do Xsardasa jest za bardzo tajemniczy, właśnie za to go nie lubię.

Corristo nie wiem co o tym człowieku napisać w ogóle nie bierze on wyższej roli w grze ( jak nie gramy magie )

Pozdrawiam wszystkich

Offline Fortuno

• Kret
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Czerwiec 2007, 18:13:28 »
Xardas marzył tylko o tym by przejąć moc Beliara, jest ciekawą postacią, ale nie lubię go zbytnio. Corristo zmarł ponieważ był bardzo zadufany w sobie i zadarł z szalonym Gomezem. Najlepszym Arcymagiem jest Saturas, ponieważ jest przyjazny i pomocny (pomijam to, że był wściekły na nas za wyssanie z kopca rudy mocy - miał powód) a po za tym jest spoko :)

Offline Mateusz3

• Kret
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Czerwiec 2007, 14:38:02 »
Mój ulubiony mag to Saturas , no bo jest potężny, jest taki podobny do asasynów których bardzo lubię i też magów wody, mają fajne czary. Coristo zamiast sie trudzić jak zniszczyć magiczną barierę wolał siedzieć w starym obozie. Xardasa lubię, ale jest taki jakiś dziwny. Więc dlatego wybrałem Saturasa.
« Ostatnia zmiana: 26 Czerwiec 2007, 17:26:54 wysłana przez DODO »

Offline Ankh-Morpork

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 09 Lipiec 2007, 15:07:43 »
najlepszm i najsilniejszym magiem w całej kolonii jest bez wątpienia xardas- ma najlepszą szate i jako jedyny ma 6 krąg magii, a co za tym idzie dysponuje najsiniejszymi czarami. na 2 miejscu  jest saturas, maj 5 krąg i dosyć silną szate. na ostatnim miejscu jest corristo-najsłabsza szata, słaba magia, bo ma tylko 4 krąg

Offline Sanin Sandaime

• Kret
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Listopad 2007, 09:30:14 »
Xardas jest moim ulubionym Arcymagiem ponieważ on jedyny wiedział jak wydostać się z koloni,bo
nie tracił czasu na wymyślanie głupot takich jak wysadzenie bariery przez rude,albo czekanie aż go
Beliar uwolni.

Offline Uchiha Sasuke

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Styczeń 2008, 09:30:27 »
Xardas jest potężny i jako jedyny ma 6 krąg magii

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 23 Styczeń 2008, 09:30:27 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18