Ankieta

Na kogo zag

Platforma Obywatelska
1 (7.7%)
Prawo i Sprawiedliwo
2 (15.4%)
Polskie Stronnictwo Ludowe
0 (0%)
Sojusz Lewicy Demokratycznej
1 (7.7%)
Polska Jest Najwa
0 (0%)
Socjaldemokracja Polska
0 (0%)
Kongres Nowej Prawicy (KNP)
7 (53.8%)
Samoobrona
2 (15.4%)

Głosów w sumie: 13

Autor Wątek: Kampania Wyborcza  (Przeczytany 39484 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: Kampania Wyborcza
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Październik 2011, 22:57:21 »
No tak, najłatwiej zwyzywać każdego od idiotów, rozgłaszając na prawo i lewo, że to właśnie Ty masz monopol na prawdę... Bez obrazy, ale z mojej strony tak to wygląda. Każdy ma prawo do własnych poglądów.
Dlatego moim poglądem jest nazywanie wyborcy PO idiotą, ponieważ jak sam wspomniałeś mam do tego prawo.

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 10 Październik 2011, 22:58:23 »
Dojrzale.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 10 Październik 2011, 22:58:23 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 10 Październik 2011, 23:07:06 »
Dojrzale.
Co ma do tego dojrzałość? Nie ma co się tutaj zasłaniać wysublimowanymi tezami. Moim zdaniem ktoś kto głosuje na partie, która nie spełniła żadnego ze swoich postulatów miast tego wprowadziła restrykcje wolności obywatelskiej nie można określić innym mianem jak mianem idioty. Zakładam, że ktoś, kto nie zauważa rażącego niewywiązywania się PO ze swojego programu wyborczego sprzed 4 lat, i są mu obojętne wszystkie wywołane przez nich afery. Posiada w mniejszym lub większym stopniu upośledzenie umysłowe, które dotyka głównie ośrodka inteligencji.

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 10 Październik 2011, 23:10:42 »
Czyli według Ciebie człowiek inteligentny zagłosuje na człowieka, którego postulaty wyborcze są wyciągnięte z części ciała zwanej powszechnie odbytnicą? Na człowieka, z którym nie szans na spełnienie żadnego z warunków, który puści ten kraj z torbami, jeśli tylko dorwie się do władzy? Człowieka, który w swoich planach przewyższa najtęższe umysły fantastyki?
Fakt, to dobry wybór.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 10 Październik 2011, 23:18:04 »
Czyli według Ciebie człowiek inteligentny zagłosuje na człowieka, którego postulaty wyborcze są wyciągnięte z części ciała zwanej powszechnie odbytnicą? Na człowieka, z którym nie szans na spełnienie żadnego z warunków, który puści ten kraj z torbami, jeśli tylko dorwie się do władzy? Człowieka, który w swoich planach przewyższa najtęższe umysły fantastyki?
Fakt, to dobry wybór.
Jak pijesz do KNP to polecam przeczytać ich program wyborczy, zapoznać się z rozwojem kapitalizmu i tak dla pewności skończyć jakiś kurs ekonomii. Być może wtedy uznam Twoje argumenty za takie trzymające poziom.

Tymczasem zapodaje coś innego bo widzę, że w tej kwestii mamy zbyt odmienne poglądy. Co sądzisz o wypowiedzi Cejrowskiego?

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 10 Październik 2011, 23:30:26 »
Jak pijesz do KNP to polecam przeczytać ich program wyborczy, zapoznać się z rozwojem kapitalizmu i tak dla pewności skończyć jakiś kurs ekonomii. Być może wtedy uznam Twoje argumenty za takie trzymające poziom.

Proszę bardzo, program czytałem. Związek Radziecki nie mógł się pochwalić barwniejszymi pomysłami.

1. Radykalnie uprościmy i obniżymy podatki; zniesiemy PIT, CIT [...]
2. [...] Po likwidacji podatków dochodowych wpływy z VAT drastycznie wzrosną, jednak minimalny VAT (15%) jest narzucony przez UE. [...]

Wszystko bardzo piękne, ale:

1. Zwiększymy o połowę wydatki na wojsko, policję i służby specjalne. Dotyczy to zarówno żołdu, jak i wydatków na sprzęt i szkolenie.
11. Policja otrzyma zwiększone środki i kompetencje.

Jedna, prosta rzecz: Pieniądze nie rosną na drzewach. Skąd on zamierza brać pieniądze? O to mi idzie. Państwo ma budżet, przychody i dochody. Wyobraź sobie swój dom, wszystkie wydatki, a potem uwal cały przychód. A płacić nadal trzeba. Kwestia Korwina strasznie mnie jara, bo gada jak ktoś napruty co najmniej jak ruski PKP w sylwestra. A ludzie go słuchają.

Pozostawiając pana Mikke, bo w tym temacie nigdy się nie dogadamy.
Co sądzisz o wypowiedzi Cejrowskiego?

Nie gada tak znowu głupio, choć nie przesadzajmy, nie powiem, że zgadzam się z nim w całej linii. Na początku dobrze mówi, potem już się nieco rozmijamy.
Co ciekawe, mówiąc o demokracji, Arystoteles stwierdził, że to wynaturzenie. Ale to takie moje spostrzeżenia po lekturach dot. filozofii i etyki.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 10 Październik 2011, 23:42:38 »
Patty spoglądając z tego punktu widzenia na program PO sprzed 4 lat. Obiecanki na zasadzie drugiej Irlandii i zmniejszenia podatków. Nie dotrzymanie żadnej obietnicy wyborczej i postąpienie na przekór. ÂŻe już nie wspomnę o starej aferze stworzenia jednomandatowych okręgów wyborczych do sejmu. Tylko dopchali się do władzy i projekt zakopali niszcząc lub magazynując wszystkie dowody.

Jeśli mam wybierać kandydata, który kłamie w żywe oczy i postępuje na przekór, a jego program wyborczy nie dał efektów przez 4 lata. To w tych wyborach mam prawo zainwestować swój głos w kogoś, kogo program wyborczy ma potencjał i rozwiązania zaciągnięte z rynków kapitalistycznych, gdzie odniosły sukces. Jakby się okazał klapą mówi się trudno. Zawsze to jakaś próba walki z kryzysem. No chyba, że lepsze według Ciebie jest nie robienie niczego i skupianie się na rozkradaniu państwa?

Nie gada tak znowu głupio, choć nie przesadzajmy, nie powiem, że zgadzam się z nim w całej linii. Na początku dobrze mówi, potem już się nieco rozmijamy.
Co ciekawe, mówiąc o demokracji, Arystoteles stwierdził, że to wynaturzenie. Ale to takie moje spostrzeżenia po lekturach dot. filozofii i etyki.
To jakie jest Twoje zdanie i gdzie następuje to minięcie?

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #67 dnia: 11 Październik 2011, 16:43:41 »
Drugi Isku, więc uważasz ludzi starszych od Ciebie x lat, (generalizuję teraz. Nie mówię o wszystkich, o większość czy o mniejszości) którzy obserwują politykę i rozwój naszego kraju od wieludziesięciu lat, znają polityków, słuchają ich opinii, za idiotów, samemu będąc młodym gówniarzem. Osobiście chuja się tam znam na polityce,  ale w tym temacie brzmisz jak Kozłow. ;]

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 11 Październik 2011, 17:24:50 »
Właśnie o to Sado chodzi. Co jest z tymi starszymi ludźmi nie tak, skoro oni znają polityków, obserwują ich zachowania a nie zauważają, że ci właśnie rujnują swą władzą kraj. Gdy jednak przychodzi do wyborów to głosują na nich tak jakby nie widzieli innego wyboru.

Dla mnie to wygląda trochę tak. Normalnie: "ÂŁee Tusk! Co on robii!? PO sprzedaje nasz kraj!  <rycerz> " a podczas wyborów tajemniczym sposobem platforma uzyskuje najwięcej głosów...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #69 dnia: 11 Październik 2011, 17:28:22 »
Właśnie o to Sado chodzi. Co jest z tymi starszymi ludźmi nie tak, skoro oni znają polityków, obserwują ich zachowania a nie zauważają, że ci właśnie rujnują swą władzą kraj. Gdy jednak przychodzi do wyborów to głosują na nich tak jakby nie widzieli innego wyboru.

Dla mnie to wygląda trochę tak. Normalnie: "ÂŁee Tusk! Co on robii!? PO sprzedaje nasz kraj!  <rycerz> " a podczas wyborów tajemniczym sposobem platforma uzyskuje najwięcej głosów...

Bo na co innego mają głosować?

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 11 Październik 2011, 17:36:18 »
KNP, Palikot czy pozostałe 68 partii nieobecnych w mediach... obecnie mamy oficjalnie system wielopartyjny a wygląda jak wersja dwu i pół partyjna.

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 11 Październik 2011, 17:37:56 »
Bo na co innego mają głosować?
Właśnie tu jest szkopuł. Jak na razie na scenie politycznej nie pojawił się odpowiedni kandydat, który by wszystkich zadowolił (nie, nie wyskakujcie mi z Panem Mikke). Nie ma takiego człowieka, nie ma takiej partii. Bo większość partii wywodzi się z opozycji antykomunistycznej(PO, PiS), albo z PZPR (SLD), są również partie w długoletnim stażem (PSL). Nie ma co zrobić. Trzeba czekać

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #72 dnia: 11 Październik 2011, 18:00:01 »
KNP, Palikot czy pozostałe 68 partii nieobecnych w mediach... obecnie mamy oficjalnie system wielopartyjny a wygląda jak wersja dwu i pół partyjna.

Lol? Naprawdę myślisz, że ludziom odpowiadają poglądy Mikke czy Palikota? A może mają oddać głos na jakieś partie, które nawet nie potrafią się porządnie zaprezentować i zdobyć głosów. Zresztą one i tka nie mają szans wejść do sejmu, więc głosowanie na nie jest jak oddanie nieważnego głosu. Poza tym pamiętajcie, że głosuje się też na ludzi, nie na partie.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 11 Październik 2011, 18:03:24 »
Idąc dalej tym tokiem myślenia, Polska politycznie leży i nic nas z tego nie podniesie. Bo jest albo PiS albo PO bo inne nie potrafią się wypromować. Nie ma więc na kogo głosować. Siądźmy i płaczmy.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #74 dnia: 11 Październik 2011, 18:06:21 »
Idąc dalej tym tokiem myślenia, Polska politycznie leży i nic nas z tego nie podniesie. Bo jest albo PiS albo PO bo inne nie potrafią się wypromować. Nie ma więc na kogo głosować. Siądźmy i płaczmy.

I po chuj generalizujesz?

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 11 Październik 2011, 18:08:01 »
Myślę, że raczej podsumowuję.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #76 dnia: 11 Październik 2011, 18:10:10 »
Myślę, że raczej podsumowuję.

Nie. Pierdolisz. Nadinterpretujesz.

Idąc dalej tym tokiem myślenia

Idąc dalej rozumowaniem, że pozwalam pedałom pchać się w dupę, zezwalam na związki homoseksualne i adopcje przez nich dzieci. Tak?

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 11 Październik 2011, 18:24:02 »
Nie. Pierdolisz. Nadinterpretujesz.
Idąc dalej rozumowaniem, że pozwalam pedałom pchać się w dupę, zezwalam na związki homoseksualne i adopcje przez nich dzieci. Tak?

Co do związków, dedukowałbym, że tak. W temat adopcji bym nie wchodził. Dobra Saduś, więc wracając do poprzednich wypowiedzi, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Zauważmy, że prezentowanie się innych partii jest mocno ograniczone przez same media, które pokazują tylko walkę o głosy PiS/PO..

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #78 dnia: 11 Październik 2011, 18:31:16 »
Co do związków, dedukowałbym, że tak. W temat adopcji bym nie wchodził. Dobra Saduś, więc wracając do poprzednich wypowiedzi, jakie widzisz wyjście z sytuacji? Zauważmy, że prezentowanie się innych partii jest mocno ograniczone przez same media, które pokazują tylko walkę o głosy PiS/PO..

I widzisz? ÂŹle byś dedukował. Pamiętaj o takich mediach jak Internet. Tutaj łatwo się wypromować, jeśli ktoś ma dobry pomysł. Ale nie to mi chodzi. Isu uważa głosujących na PO za debili. Ja się pytam: na kogo mają głosować, jeżeli chcą, żeby ich głos się liczył? Partie, które nie mają rozgłosu medialnego nie wchodzą w grę - one i tak nie wejdę. Partie, które otrzymują głosy oscylujące już w setkach tysięcy to co innego. Tylko na kogo głosować? Ludzie mają świadomość (dajmy na to Ci, którzy głosowali na PO), że głosując np. na Korwina, zwiększają szansę utworzenia rządu przez PiS. I dlatego wolą oddać głos na partie, która według nich jest lepszą alternatywą. Wolę mieć ciastko, niż nie mieć tortu ;]

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 11 Październik 2011, 19:05:59 »
I widzisz? ÂŹle byś dedukował. Pamiętaj o takich mediach jak Internet. Tutaj łatwo się wypromować, jeśli ktoś ma dobry pomysł.
Na pewno trafi do szerokiego grona ludzi po 50, którzy to na kogo mogą głosować dowiadują się z TVP lub TVN. A TVP i TVN nie zaprezentuje więcej jak 4 partie.

Ale nie to mi chodzi. Isu uważa głosujących na PO za debili. Ja się pytam: na kogo mają głosować, jeżeli chcą, żeby ich głos się liczył?
Każdy głos się liczy. Jeśli ktoś sugeruje się sondażem partyjnej telewizji i stwierdza, że nie ma na kogo głosować więc głosuje na tego kto ma szansę nie znając nawet programu tej partii, wiedząc, że i tak nie dotrzyma obietnic wyborczych. To awansuje do rangi wielkiego idioty.

Partie, które nie mają rozgłosu medialnego nie wchodzą w grę - one i tak nie wejdę. Partie, które otrzymują głosy oscylujące już w setkach tysięcy to co innego. Tylko na kogo głosować? Ludzie mają świadomość (dajmy na to Ci, którzy głosowali na PO), że głosując np. na Korwina, zwiększają szansę utworzenia rządu przez PiS. I dlatego wolą oddać głos na partie, która według nich jest lepszą alternatywą. Wolę mieć ciastko, niż nie mieć tortu ;]
Twoje podejście jest właśnie bez sensu. Gdyby ludzie realnie głosowali na swoich przedstawicieli. Partie, której program odpowiada im jak najbardziej. Mielibyśmy o wiele bardziej zróżnicowany układ sił w sejmie. Bo to nie jest argument, że ktoś się nie dostanie - pomyślało 5 milionów osób. Gdyby realnie głosować na swoich, zróżnicowanie partii w sejmie byłoby o wiele większe. Załóżmy, że do sejmu mogłoby wtedy dostać się z 8 partii osiągając próg wyborczy. Większa część obywateli miałaby swoich przedstawicieli. Taki rząd może wspólnie dążyć do porządnych reform ustalając kompromis i wybierając najlepsze z projektów zaproponowanych przez poszczególne partie. W sytuacji kiedy monopol na władzę dostaje jedna partia. Jedna partia narzuca swoje poglądy i robi co chce. To nie jest demokracja. To dyktatura partii wybranej przez 18,89% osób uprawnionych do głosowania.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 11 Październik 2011, 19:05:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18