Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Kampania Wyborcza
Patty:
A mnie nie cieszy mini sukces Palikota. Dobrze, że Jarkowi lepiej poszło.
Isentor:
Baj de łej. Jak dla mnie opieranie wyników wyborów na podstawie tego sondażu to jest śmiech. Teraz chłopaki w lokalach wyborczych będą musiały w miarę dostosować wyniki i odrzucić lub dorobić karty wyborcze.
--- Cytat: Gordian w 09 Październik 2011, 21:41:50 ---A pan Mikke trochu się przeliczył, czemu wcale się nie dziwię, gdyż lwia część jego postulatów była po prostu bez pokrycia. ;/ Znieść podatki? Akcyzę? Wszystko? No trochę nie za bardzo realne.
--- Koniec cytatu ---
Przeliczył się nie tłumacząc tego dokładnie. Widać po Tobie, że nie zrozumiałeś o zniesienie czego chodziło.
Gordian Morii:
--- Cytat: Isentor w 09 Październik 2011, 21:54:50 ---Przeliczył się nie tłumacząc tego dokładnie. Widać po Tobie, że nie zrozumiałeś o zniesienie czego chodziło.
--- Koniec cytatu ---
ÂŚledziłem dokładnie co chciał zrobić, bo przez chwilę dłuższą liczyłem się z jego partią. A i wbrew pozorom aż tak głupi nie jestem, żeby nie zrozumieć co gość mówi i jakie populistyczne hasła rzuca na prawo czy lewo.
Isentor:
Nie mam problemu ze zrozumieniem jego planów, uważam je za sensowne. Podobnie uważają specjaliści i profesorowie ekonomii wspierający KNP. Może jednak czegoś nie zrozumiałeś?
Patty:
Na polityce średnio się znam, ale patrząc po Waszych postach wszedłem na wikipedię i przeczytałam program, jaki prezentuje Kongres Nowej Prawicy, której liderem jest Janusz Korwin-Mikke.
--- Cytuj ---Opowiada się za prywatyzacją, likwidacją podatku dochodowego PIT i CIT, za wyborem pomiędzy składką na ZUS a samodzielnym oszczędzaniem, wyborem pomiędzy składką na NFZ a samodzielnym dysponowaniem pieniędzmi, prywatyzacją systemu szkolnictwa, likwidacją akcyzy na benzynę oraz liberalnym prawem w kwestii narkotyków
--- Koniec cytatu ---
To wszystko jest bardzo piękne, tylko skąd on ma zamiar wziąć pieniądze, skoro chce wywalić PIT? Może nie ogarniam, ale skoro opowiada się za likwidacją wszelkich składek i podatków to siłą rzeczy zaczynam się zastanawiać, jak ma zamiar płacić za cokolwiek, skoro nie będzie miał nic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej