Witam, jestem Dawid, mam 16/17 lat.
Moja przygoda z grą Gothic rozpoczeła sie dość nietypiowo bo od 2 części. Było to już całkiem dawno temu (jak dla mnie). Włączyłem ją i... odrazu odinstalowałem. Nie dla tego że gra wydała mi się kiepskim RPG, a dlatego że nie wiedziałen wtedy czym są takie gry (denerwowałem się że nie moge pokonac bandyty...). Za to 2 podejście do gry było już udane i gra totalnie mnie wciągneła. Przeszedłem ją jakieś 2 razy i dopiero się kapnełem ze jest też przeciez 1 część (genius). Pożyczyłem ją od kolegi który miał ją z jakiegoś czasopisma.
Grając dziwiłem się czemu tutaj jest jakieś bustwo czcące ÂŚniącego skoro w G2 mówiliśmy o jego unicestwieniu, pozniej zrozumiałem
. Następnie mojemu drugiemu ziomkowi opiekun przywiózł G2: NK. Było to na płytce z CDA i to nie tak dawno. Potem był Gothic 3 którego mam z CDA lecz nigdy go nie ukończyłem, w ZB i G4 nigdy nie grałem.
Do tej pory moją ulubioną czescia jest Gothic 2: Noc Kruka.
BTW. Czy ktos moze wie do jakiego czasopisma byl dolaczany G2 (bez NK), pamietam że oprocz niej byla na plytce gra Bus Driver?
To dzieki niej poznalem Gothica.
Więc tawerne gothic znalem juz dawno (lubilem sobie czasami poczytac) lecz zarejestrowalem sie dopiero teraz gdyz interesowalo mnie to ukryte przejscie do Wolnej Kopalni w G1, nigdzie nie moglem znalesc informacji na ten temat wiec postanowilem zadac pytanie.
Tam wiec witam.