Strefa pomocy > Gothic
Gothic nie chce się odpalić
Entwhiler:
Mój problem polega na tym że Gothic nie chce się włączyć. Reinstalowałem grę, formatowałem kompa, instalowałem najnowsze sterowniki i nadal to samo. Natomiast na starym komputerze działa bez zarzutu.
Isentor:
Podaj parametry komputera. Jaki system operacyjny? Opisz dokładnie problem. Czy wywala jakiś komunikat błędu, czy nie odpowiada etc.
Entwhiler:
Mój komp to:
- procesor: Intel Core i5 2,80
- karta graficzna GeForce GTX 460 1GB
- pamięć RAM: 4GB
- płyta główna: ASUS P7H55-M
- dysk twardy: 1TB
- system operacyjny: Windows 7 64bit
Co do błędu, nic nie wyskakuje, bo gra wcale się nie ładuje.
To samo mam w Gothic 2 i 2NK
Isentor:
Problem występuje z dwóch przyczyn. Posiadasz Windows 7 a w dodatku w wersji 64 bitowej. Masz przy tym kartę Nvidii. Gothic działa poprawnie na wersji 32 bitowej przy kartach ATI i Nvidia. Niestety w przypadku systemu w 64 bitach i karty z Nvidii, jak do tej pory nie udało się odpalić gry. Proponuje wykonać wszystkie zaległe aktualizacje systemu. Zaktualizować sterowniki karty graficznej do najnowszej wersji. Mieli dodać do sterowników Nvidii na system Windows 7 64 bit obsługę tekstur dla starych gier. Może wreszcie to zrobili. W ostatecznym akcie desperacji odpal grę ze zgodnością z systemem Windows XP.
Entwhiler:
Mam najnowsze sterowniki do karty graficznej i ostatnio aktualizowałem system. Odpalenie w trybie zgodności z Windows XP też nie pomaga.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej