Tereny Valfden > Dział Wypraw

W poszukiwaniu odpowiedzi.

<< < (9/74) > >>

Hagmar:
Gdy doszli pod portal Aragorn położył worek z monolitami. A tera mordy w kubeł bo muszę się skupić. Kolumny portalu wyznaczyły rogi 10m pentagramu, na jego szczycie elf za pomocą telekinezy ustawił monolit ziemi, na lewym ramieniu monolit życia, na prawym śmierci. Na dole pentagramu ustawił monolity wody i powietrza. Na środku portalu był otwór przeznaczony na ostatni kamień, Aragorn delikatnie umieścił w nim monolit ognia.
Zeleris, ognia daj.

Dragosani:
Dracon z trudem powstrzymał się, by nie poprawić Aragorna słowami "Czy mógłbyś użyczyć swojej mocy, Mistrzu". Gdyby to był ktoś inny z pewnością by tak zrobił, ale elf a znał już dość długo i lubił. Pobrał odrobinę mocy i wypowiedział inkantację.
- Osh Isarish Izqiash, Izqihuxuash Grash. - w jego dłoni uformował się stosunkowo mały płomień. Niedbałym ruchem strząsnął go, a ten grzecznie poleciał ku środkowemu monolitowi.

Hagmar:
Monolit zabłysł żółtym światłem wsuwając się w otwór, chwilę potem kolejne monolity aktywowały się w podobny sposób. Płyta portalu składała się z połączonych, ruchomych kręgów mechanizm dzięki magii zaczął ustawiać monolity w odpowiedniej konfiguracji. Chwilę potem wszystko się zatrzymało, z pięciu monolitów w kierunku środka portalu wystrzeliło pięć promieni tworząc małą kulkę białego światła, z każdą sekundą kulka rosła stając się co raz bardziej przezroczysta. W końcu osiągnęła rozmiar portalu, czyli jakieś 20m średnicy. Obraz w niej był nie zwykle przejrzysty.

Anette Du'Monteau:
-Ruszamy? - spytał krótko Zeyfar

Eric:
- Oświeci mnie ktoś, gdzie się wybieramy? Trochę niezorientowany jestem - mruknął. Kiwnął głową bratu na przywitanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej