Autor Wątek: Tajemnice Starożytnych VI - Dzień Sądu  (Przeczytany 15382 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych VI - Dzień Sądu
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Czerwiec 2011, 12:57:31 »
Zostawiamy machiny, wydam im bitwę. Z informacji zwiadu wynika że dolina w której ulokowano zamek jest dość rozległa. Na tyle by móc w miare komfortowo walczyć. A jeśli się nie zgodzą, wezmę ich głodem, mam czas. W drogę kamraci. Spora grupa wszelakiej maści zabijaków ruszyła w stronę gór. Jedynym zmartwieniem było to że nie będą mieć artylerii...

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:02:06 »
Aragornie nie martw się o artylerię. Jak zapewne wiesz magia ognia posiada takie czary jak meteor czy deszcz meteorów, których możemy użyć jako zamiennik machin oblężniczych. Na Twoje szczęście masz w swojej drużynie Arcymaga Naurangol, którym oczywiście jestem

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:02:06 »

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:13:35 »
Peanut podobnie jak reszta wskoczył na siodło i pognał konia. Brak artylerii wydawał się dość poważnym problemem, bo trzeba było wziąć pod uwagę, że na otwartą bitwę mogą się nie zgodzić, a czekanie aż zgłodnieją nie było zbyt kolorową perspektywą.
- Aragornie, czy nie uważasz, że lepszym pomysłem byłoby zakraść się pod osłoną nocy i przeprowadzić coś na kształt partyzanckiego ataku? Element zaskoczenia jest bardzo ważny, więc przy dobrych wiatrach i odpowiedniej organizacji moglibyśmy dostać się do środka jeszcze zanim ktokolwiek by się zorientował, że tam jesteśmy, tym bardziej, że mamy Zelerisa - osobę, która mogłaby się teleportować na dziedziniec i otworzyć nam bramę, uprzednio pozbywając się strażników. Mówiąc to, sprawiał wrażenie jakby chciał się wykazać i przydać po długiej nieobecności.
- Przynajmniej mi się wydaje, że to byłoby najrozsądniejszym wyjściem, a ty oczywiście zrobisz jak zechcesz.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:20:51 »
- Zamku nie da się zdobyć w ten sposób - Mruknęłam, niejako w reakcji na słowa Peanuta - Mając jedynie konwencjonalne środki pozostaje jedynie zagłodzenie obrońców i zdrada. Partyzantka nie ma sensu w przypadku zdobywania twierdz - Uśmiechnęłam się, wspominając własne uczestnictwo w jednym oblężeniu.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:22:10 »
Po za tym nie wiemy czy Ci źli magowie nie stworzyli chroniącej bariery wokół zamku

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:25:20 »
Wybacz Patty, Peanut ma nieco racji. Devristus też. Zrobimy tak jak radzi dziadek Tacticus w swej książce, czyli "łogniem, a najlepiej łogniem zaporowym". To ich z zamku wykurzy. Wiemy że nie. Ale mogą to zrobić, a wtedy dupa.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:29:35 »
No i nie zapominajcie, że macie w szeregach trzech Wampirów, dla których przedarcie się niezauważonym za linię wroga i cicha eksterminacja to chleb powszedni. A co do bariery ochronnej. Wyobrażacie sobie stworzenie czegoś takiego wokół zamczyska?

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:32:51 »
- Ale ja mówiłam o środkach wyłącznie konwencjonalnych, tj. bez magów, wampirów i innych takich - Odparłam Aragornowi - Teraz po prostu zalejmy ich morzem ognia i po sprawie. Chyba, że chcecie się bawić inaczej.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:39:16 »
Stworzenie bariery wokół zamku jest możliwe, z tego co się orientuję to trzeba do tego niebieskiej rudy lub kryształów.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:45:54 »
Niebieskiej rudy,a dokładnie wielkich kryształów niebieskiej rudy

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 24 Czerwiec 2011, 13:48:08 »
- To nam bardzo utrudni zadanie. Jednak jak wiemy mamy magów którzy mogą się przeteleportować, i zniszczyć tą barierę. A jeśli nie będzie bariery najrozsądniej dać nas, Wampiry. Wtargniemy w środku nocy i otworzymy wam bramę.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:02:07 »
- Patty, to jest jakby nie patrzeć wojna. Dlaczego więc nie mielibyśmy korzystać z naszych możliwości? - po tych słowach Dracon zwrócił się do reszty. - Wydaje mi się mało prawdopodobne by mieli tam taką barierę. - powiedział Zeleris. - To wymagało by masy rudy, jak i kilku dość potężnych magów. Teoretycznie mogą jednak takową barierę mieć, lecz nie sądzę. Ale nie wydaje mi się, by dywersja była dobrym pomysłem. Nawet jeśli ktoś z naszych otworzyłby bramy, to i tak w wieżach na murach będzie straż. Zaalarmuje ona cały zamek, gdy nasze wojska ruszą do ataku. Sama straż na murach będzie mogła zadać nam spore straty, strzelając z łuków. Sądzę, że najlepiej będzie stanąć na polu i wyzwać ich do walnej bitwy. Jeśli nie będą mieli na nią ochoty, ja i Dev wykurzymy ich z zamku magią. Wątpię by chcieli w nim siedzieć, gdy z nieba będą sypały się pioruny i meteoryty. A nawet jeśli będą uparci, to jestem pewien, że mury i brama nie wytrzymają długo takiego ostrzału.

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #72 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:07:13 »
- Widząc pod murami armie na pewno nie pozostawią bramy bez straży, a jak ktoś będzie w środku znajdzie się pod mieczem wielu żołdaków, nawet wampiry nie poradzą sobie z chmarą ludzi, których zwołają na alarm. Nie można lekceważyć wroga, oni na pewno też mają swoich zwiadowców i będą wiedzieć kiedy będziemy niedaleko.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:10:41 »
- Tak, to najlepszy pomysł. - Rzekł Peanut w swej mondrości. - Musimy wziąć oczywiście pod uwagę, że oni również mogą dysponować mocą potężnych magów i odpłacić nam tym samym, jednak przewaga będzie po naszej stronie, bo to my będziemy mieli więcej miejsca i duże pole do popisu. Wątpię, by długo wytrzymali w zamku, który pod takim ostrzałem w krótkim czasie zmieni się w stertę gruzów, a więc... postanowione?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:14:47 »
Na pewno wiedzą, ale nie wiedzą że my wiemy iż oni wiedzą że do nich zmierzamy. Postanowione. Kompania wjeżdżała na krętą górską ścieżkę. Jeszcze tylko kilka godzin.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:26:35 »
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:39:56 »
Trzy godziny później drużyna dojechała do obozu położonego u wejścia do doliny, tym razem obóz był profesjonalny w każdym calu. Czekała tu setka dodatkowych żołnierzy pod komendą Ronalda, człowieka dla którego Bractwo, Komtur, i rozkazy były niemal święte. Jakieś dwa, może trzy kilometry dalej na wzgórzu widać było wrogi fort.

Dolina

Zamek
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwiec 2011, 14:44:52 wysłana przez Aragorn »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:44:54 »
- Aragonie, może wyślemy parę nietoperzy na zwiad wokół zamku? Wątpię, by ktoś zwrócił na nie jakąkolwiek uwagę... Bo skoro wojna pełną gębą to przydało by się zobaczyć jakimi siła dysponuje przeciwnik - Wampira zastanowiło tylko jedno. Skąd do licha Aragorn miał na władaniu tak potężne wojsko.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 24 Czerwiec 2011, 14:51:53 »
//400 chłopa to tak dużo? Jak za dużo to zmienimy.

Oczywiście, miałem właśnie to zaproponować Nikolai. Odrzekł schodząc z konia. Luneta. Rzucił do jednego z soldatów, gdy podano mu sprzęt spojrzał na zamek. Będzie ciężko... Idę się przebrać, a wy się przygotujcie.

//Pinat, jak chcesz to z zaopatrzenia możesz wziąść.

Nazwa odzienia: Pancerz myśliwego
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania:Używanie zbrój miękkich

Nazwa broni: Miecz
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwiec 2011, 15:00:58 wysłana przez Aragorn »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 24 Czerwiec 2011, 15:01:04 »
Nikolaj podrapał się po głowie. - Przygotować? - pomyślał. Cały osprzęt mieli od Efehidonu na sobie. Zbroje, miecze i tym podobne bronie. Całe szczęście że słońce coraz szybciej pędziło w kierunku widnokręgu, toteż Wampir doszedł do wniosku, że pierwsza faza "bitwy" będzie toczyć się po ciemku. Odkorkował butelkę krwi, którą zawsze miał przy boku i wypił. Pustą flaszkę odrzucił. Zapiął klamrę miecza na wyższe oczko, zwiększając docisk. Nie chciał by w walce pochwa latała mu na wszystkie strony. To samo zrobił z kuszą. Począł czekać na Aragorna...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 24 Czerwiec 2011, 15:01:04 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything