Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemnice Starożytnych VI - Dzień Sądu

<< < (33/37) > >>

Patty:
Skoczyłam na następnego wroga, wznosząc miecz do cięcia. Ostrza spotkały się z hukiem, odskoczyłam od wojownika, zastawiając się. Następne uderzenie skrzesało iskry, ześlizgując się w dół. Zaatakowałam z półpiruetu, nadając ostrzu impet. Zasypałam przeciwnika gradem uderzeń, spychając go do tyłu. Zebrałam ponownie magiczną energię, kierując ją na dłoń. Czułam już znużenie, wiedziałam jednak, że już niedługo. - OIIIG - Wyszeptałam, parując uderzenie. Zdjęłam lewą dłoń z rękojeści, obserwując formujące się nad nią płomienie. Posłałam je w stronę wroga, przeciwnik, widząc, co się kroi uskoczył w bok. Wtedy pokierowałam kulą za pomocą telekinezy, uderzając wojownika w potylicę. Włosy człowieka momentalnie zajęły się ogniem, podpalony ryknął, próbując ugasić "pożar, a wtedy doskoczyłam i szybkim, niemalże metodycznym cięciem posłałam go do piachu. Padł z paskudnie przerąbaną twarzą, ze skroni lał się strumień krwi, jak z fontanny.

Skośnooki ktoś w stalowej płytówce
1/1
Także skośnoocy ktosie tyle że w kolczugach
4/12

Vitnir:
Ci przeciwnicy byli na pierwszy rzut oka lepszymi wojownikami niż Ci, którzy zginęli pod murami warowni. Po pierwszym starciu między skośnookim a wampirem potwierdziła się wysunięta teza. Zbrojny atakował szybkimi ciosami wampira, który trzymając miecz przed sobą obracał go w prawo i lewo chroniąc ciało przed wrogim ostrzem. Aerandir zrobił krok do tyłu by zrobić sobie więcej miejsca i następny atak przyjął na swój miecz, skrzek stali był krótki bowiem wampir wyprowadził atak wykorzystując cios przeciwnika. Uderzenie to wytrąciło broń i wyprowadziło skośnookiego z równowagi. Wampir nie czekając zrobił obrót z mieczem w górze kończąc uderzenie na szyi przeciwnika. Uderzenie uśmierciło czarnego rycerza.

1/1
3/12

Szarleǰ:
Gdy tylko rozpoczęła się walka, jeden ze skośnookich ruszył na Peanuta, który pośród wszystkich wyglądał chyba najmarniej. Był jednak cwany. Miecz Kruka wciąż grzecznie czekał w pochwie, natomiast sam Kruk sięgnął do niewielkiego pakunku przywiązanego do jego lewej nogi. W momencie gdy jego przeciwnik stał już naprzeciw niego, uniósł w górę miecz by zadać mu ostateczne uderzenie, spojrzał mu w oczy i uśmiechnął się, wiedząc, że jest niemal bezbronny, Peanut szepnął.
- Eloshru - I cisnął całą mocą czaru, która tylko drzemała w runie posiadanej przez Silverholda w przeciwnika. Skośnooki oszołomiony mocą uderzeniową pocisku rąbnął z całej siły w ścianę oddaloną o 2 metry od całego zdarzenia i osunął się po niej, jakby stracił władzę w nogach, wypuszczając miecz na podłogę. Wyglądało na to, że uderzył w ścianę potylicą. Peanut nie mógł zmarnować tej okazji, w jednej chwili dobył sztyletu, również ukrytego w pakunku i doskoczył do przeciwnika. Chwilę zastanawiał się, jaka śmierć byłaby dla niego najodpowiedniejsza, jednak ostatecznie poderżnął mu gardło, tak, że krew trysnęła na jego twarz.

1/1
2/12

Hagmar:
Niestety Peanut nie zauważył że drugi przeciwnik biegnie w jego stronę, kopniak w żebra powalił go na ziemię a niezbyt udane cięcie poważnie raniło ramię. Nie udane dlatego że skośnooki został przebity na wylot gdy zadawał cios, przez Aragornowy brzeszczot.

1/1
1/12

Patty:
Zaszarżowałam na ostatniego już przeciwnika, atakując go wściekle mieczem. Ostrze wyło w powietrzu, ostra jak brzytwa klinga co rusz padała na mojego wroga. Zasłaniał się, coraz bardziej nieporadnie, nie będąc w stanie odbijać zadawanych z taką szybkością cięć. W końcu potężnym, zamaszystym cięciem odbiłam jego ostrze w bok, gromadząc jednocześnie ostatki energii. - XIR - Warknęłam, z moich palców pomknęła wielobarwna nić. Wniknęła w ciało pokonanego już wroga, a sama się odwróciłam, serią cięć przyszpilając do ściany skośnookiego ktosia w zbroi płytowej.
- Chyba wszyscy, Aragornie.

1/1
0/12

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej