Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Muzyka Średniowieczna

<< < (2/4) > >>

Aneuthanasia:
I mam pytanie, bo kiedyś słyszałem jedną piosenkę Żywiołaka: czy oni mają tylko żeński wokal?

Soundtracki znam, z wszystkich tych gier za wyjątkiem Wiedźmina 2. Taniec Eleny jest boski ;D
W temacie chodziło mi bardziej o wykonawców, którzy stale wykonują taką muzykę ;>

Patty:
Hedningarna, z tego co wiem, to głównie, jeśli nie jedynie folk wykonują. Może się mylę, tak długo to ich nie słucham.
ÂŻywiołak bodaj ma też w składzie między innymi wokalistę. Nie wiem, jak często śpiewa. Ale figuruje między innymi jako wokalista właśnie.
I przypomniał mi się jeszcze inny zespół wykonujący muzykę celtycką. "GreenWood" mianowicie, ma kilka niezłych kawałków, miłych dla ucha.

Aneuthanasia:
Jakieś konkretne tytuły bym prosił :D

SonyaBurzum:
:) Eluveitie już padło, ja dodam Corvus Corax, skądinąd znany, na laście co rusz widać głosy że InEx to shit, tylko CC to prawdziwy medieval ;). Teraz maniaczę Ignis Fatuu, Schandmaul, choć to bardziej folk metal. GreenWood jest też ciekawy, moja siostra słucha non-stop "Kołysanki Piastowskiej" tegoż zespołu, ja wolę "Pieśń Słowana". Głosy pań są świetne :)
Słyszałam też o zespole Faun, choć sama go nie słuchałam. I Cultus Ferox.
W sumie większość takich zespołów jest z Niemiec...
Subway to Sally, Saltatio Mortis, Rabenschrey także. Ach, i jeszcze coś w rodzaju "medieval comedy', nie wiem jak to nazwać - zespół Feuerschwanz :D rozwalili mnie "hurra,hurra, die Pest ist da!"

Libra:

--- Cytat: Aneuthanasia w 15 Czerwiec 2011, 14:38:46 ---Jakieś konkretne tytuły bym prosił :D

--- Koniec cytatu ---

http://folkmetal.pl/ znajdziesz tam kilka ciekawych zespołów, a od siebie polecam Corvus Corax.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej