Tereny Valfden > Dział Wypraw
ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo
Hagmar:
Aragorn popijał powoli podane piwo, pił powoli delektując się jak na konesera przystało. Mógł ze spokojem stwierdzić że pił już wszystko, wszędzie i ze wszystkimi. Trunek był wyborny, elf pomyślał o sprowadzeniu kilku(dziesięciu) beczek na Valfden z zamiarem sprzedaży...Ale na to będzie czas.
Gunses:
- Zeyfary - rzekła - Choć ludzie mówią zafary to zwierzęta bardzo blisko spokrewnione z gryfami. Zeyfary jednakże łatwiej udomowić a są dużo bardziej oddane i waleczne. Sama nazwa pochodziła ze starego gnomskiego dialektu i znaczyła waleczny. Tak i my nazwaliśmy te stworzenia, które przy właścicielu pozostają do samego końca. Może dane nam je będzie zobaczyć po wyjściu z bagien.
- Co do liquidium... Może kiedyś zabraknie. Ale na razie jest go pod dostatkiem. Chyba czas ruszać...
Anv:
- Wspaniałe stworzenia. - skomentował tylko. Gryfy same w sobie wydawały mu się zawsze bardzo interesujące, tak majestatyczne. Ich udomowiona odmiana, o walecznym charakterze, byłaby chyba spełnieniem jego marzeń. - To liquidium, ma jakieś skutki w stosunku do zwykłych ludzi? Czy raczej to zwykły neutralny płyn? Jeśli trzeba, pani, ruszajmy. - rzekł podnosząc się z miejsca.
Anette Du'Monteau:
-Zabawne, ciekawe czy mój ojciec o tym wiedział. Bo widzisz Joanno ja zwę się Zeyfar Navarre. Zdziwił mnie ten zbieg okoliczności. - mówił mauren biorąc łyk piwa. Czy dałoby się takiego zafara gdzieś zakupić?
Elrond Ñoldor:
Nikolai wypił swoją porcję "wody życia" jak nazwał nowo poznany trunek, by nie kaleczyć sobie swojego języka. Jego uwagę przykuł nosorożec i jego jeździec. Widok trzystu pędzących takowych potworów, mógł zmniejszyć odwagę i największych wojowników. Nie chciałby przed takimi stanąć. Drugą rzeczą, która go zaintrygowała było uzbrojenie. Pamiętał czasy kiedy wszyscy, do do jednej sztuki wojownika, posługiwali się bronią jednoręczną. Gdy on sam sobie sprawił broń dwuręczną, nagle inne Wampiry zaczęły takową używać. A na dodatek w tym wymiarze, jego rasa takiej broni używała.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej