Tereny Valfden > Dział Wypraw

Młoty i kilofy

<< < (23/33) > >>

Vitnir:
Aerandir podjechał do bestii, zsiadł z rumaka i wyjął z niej swój miecz. Wampir poprowadził konia za lejce na trakt, dał tam odpocząć grzbietowi wierzchowca, który przez te wszystkie dni i ostatnią walkę musiał dźwigać jeźdźca. Wampir obserwował z daleka oprawianie bestii, gładząc konia po grzywie.

Gordian Morii:
-Dobra jedziemy.- rzekł elf gdy Zeyfar skończył oprawiać dwie sporej wielkości bestie. Wcześniej jednak za pomocą mortokinezy rzucił truchła w las. -Nie będziemy wilków na szlak nęcić.- rzekł spotkawszy się z pytającym wzrokiem niektórych z uczestników. Wskoczył w siodło i uderzył piętami w boki konia, zmuszając go do dosyć szybkiego kłusa.
-Patty.- zwrócił się do dziewczyny -Powiedz mi szczerze, czy w tym waszym zakonie dzieje się coś konkretnego? Waszego mistrza nie widziałem już pewnie z rok czasu, a chciałem wyrazić swoją dezaprobatę do faktu, że mimo, że na Valfden znajduje się olbrzymia siedziba inkwizycji Czarni Magowie bezkarnie szlajają się po wyspie. Coś jest nie tak nieprawdaż?

Hagmar:
-A gdyby nie przypadek o Zgromadzeniu też byśmy nie wiedzieli, a to robota dla Inkwizycji była w sam raz.

Patty:
Spojrzałam na Gordiana i Aragorna.
- Przyznam, że nie jestem do końca pewna, ale niebawem powinien się pojawić. Mi samej też nie jest to na rękę - Skrzywiłam się zauważalnie

Gordian Morii:
-No tak, jak zwykle...- westchnął elf kręcąc głową. Dalej postanowił jechać w milczeniu przynajmniej do momentu aż ktoś nie zapyta o coś naprawdę ważnego. Trakt którym się poruszali zaczął się zmieniać, gdyż nieubita droga ciągnąca się przez las zaczęła przekształcać się w ładnie utrzymaną kamienną górską drogę. Po wyjechaniu zza zakrętu elf dostrzegł kilku magów, którzy razem z robotnikami pracowali nad odtworzeniem rozbitej płyty teleportu.
-Jedźcie ku kopalni, to już nie daleko. Ja zamienię kilka słów z mistrzem Jorgiem i Ellanem.- rzekł do towarzystwa jadącego kilka metrów za nim.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej