Autor Wątek: Tajemnice Starożytnych - Ostatnia Krew  (Przeczytany 21832 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
Odp: Tajemnice Starożytnych - Ostatnia Krew
« Odpowiedź #160 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:31:20 »
-Prowadź szefie, uwielbiam takie wycieczki. - powiedział Lees i podszedł do Aragorna.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:31:34 »
-Ja się chętnie wybiorę. Nie zostawię cię samego sir. - zgłosił się mauren.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:31:34 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:32:49 »
- Rozumiem. - stwierdził Zeleris. Przyjrzał się kolejno kobietom. - Takż eto, że teraz, po śmierci Angelosa domu już nie macie. - dodał. - Poniekąd z naszej winy. - dodał z uśmiechem. - Hmm... jestem w stanie jednej z was zapewnić dach nad głową, wyżywienie i takie tam. - rzekł po chwili. Spojrzał jeszcze raz na kobiety.
- Ty. - wskazał jedną z ludzkich kobiet o kruczoczarnych włosach. - Jak masz na imię? - zapytał.  
- Savara. - odpowiedziała po chwili. Flamel rzucił okiem na Zeyfara i jego "wybrankę".
- Zatem, droga Savaro. Jeżeli wyrazisz zgodę, przyjmę cię do swego domu. - rzekł.
- O... oczywiście, panie. - odpowiedziała niezbyt śmiało. Zeleris machnął ręką.
- Jaki tam "panie". Po prostu Zeleris. - odparł i wyciągnął do niej dłoń. Dziewczyna podbiegła uśmiechając się ładnie. Słysząc słowa Aragorna chwycił ja niespodziewanie za rękę i ruszył za towarzyszami by dorwać się do skarbca.
« Ostatnia zmiana: 20 Styczeń 2011, 22:36:23 wysłana przez Dragosani »

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:35:29 »
-Dobrze postępujesz Zelerisie. - rzekł Zeyfar. Ja uznaje zasadę, że nikogo nie można mieć na siłę czy nawet posiadać. Cenniejsza jest taka osoba, która z własnej woli jest z Tobą. - mówił kapitan spoglądając to na Lattai to na Zelerisa.

Offline Istedd

• Magnat
  • Reputacja: 751
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #164 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:35:39 »
Posłyszawszy słowa maga ogarnął go lekki wstyd. Nie dlatego, że ze względu na nieznajomość Kruczego Bractwa, nie mieszał się w to, ale dlatego właśnie, że nie pomyślał chociażby o pozamykaniu otwartych oczu martwych. Miecz przewiesił przez plecy. Ten ciężar, który napierał mu na plecy zaczynał maleć i stawać się mniej wyczuwalnym. Ergard czuł inny ciężar, który podźwignął w dłonie. Ciężar zabitego człowieka, którego historia dobiegła końca. Każdy, który poległ tutaj skończył, a może rozpoczął właśnie swoją drogę? Wiara Istedda była jego sprawą. Mimo to, nie krępował się z uszanowaniem zwłok poprzez ułożenie je na stosach. Krążący i wyławiający z tego morza ciał i krwi wyglądali jakoby nocznice, upiory, albo nawet miecielnice. Mimo to, cały ten teatr nie był sztuczny. Krew była prawdziwa, ból i zmęczenie nie były maskami w teatrze, a trudy wyprawy naprawdę już teraz na twarzy wyczytać można było. Moczymorda (o dziwo) nie przeszukiwał sakiewek zabitych. Był dziwnie milczący i nieobecny, jak również niezwykle blady i posępny.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:36:11 »
- O lochy penetrować to i ja idę! - zakrzyczał Anv i pospiesznie dogonił resztę grupy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:39:33 »
Ocian nadal mial wyczulone zmysly. doslyszal slowa Aragorna. odrzucil cialo na stos. podszedl szybkim krokiem do Ara i rzekl:
Ja moge to zrobic... w ciemnosci bede dobrze widziec...

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:41:00 »
-Idźmy tedy do lochów. Prowadź komandorze. - rzucił entuzjastycznie kapitan.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:41:17 »
-No to idziem. Chwilę nam zajęło nim znaleźliśmy zejście do podziemi, loch był głęboko a widok...wzdłuż ścian ustawiono duże klatki, pełne mężczyzn i kobiet, brudnych, wyniszczonych zupełnie jakby eksperymentowano na nich. Na końcu sali w osobnej celi leżała piątka Raanarów.
-Bogowie...biegnijcie po Gordiana!

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:43:59 »
Na słowa Aragorna, Anv tylko kiwnął głową. Był czterokrotnie szybszy od zwykłego człowieka, więc i do Gordiana dostał się szybciej.
- Mistrzu. W Lochach znaleziono wiele ciał, w tym pięciu Raanaarów. Sir Aragorn prosi cię do siebie.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:49:03 »
-Trzeba będzie zapewnić jakieś bezpieczeństwo tym ludziom, nie uważasz sir? Niektórzy mogliby osiedlić się na Valfden bądź dołączyć do Bractwa, czy nie? - zapytał dowódcę mauren.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:49:36 »
Widok mezczyzn, kobiet w klatkach, wybrudzonych i zaglodzanych nawet wampira Zdziwil. zobaczyl tez dziwne humanidalne istoty... pewnie raanarowie pomyslal chlopak... rzekl do Aragorna ktory tez byl zaskoczony
-Nie tego sie spodziewalismy co? wyglada to ze ci ludzie byli obiektem eksperymentow lub czegos w tym stylu...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:51:44 »
-Oczywiście Kapitanie. Nie tego, ojj nie tego.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 20 Styczeń 2011, 22:51:56 »
-Raanarów mówisz? Ciekawe... Bardzo ciekawe.- rzekł i zdejmując dłoń z ramienia rannego żołnierza zwrócił się do niego - Nie wysilaj tej ręki za bardzo przez najbliższy tydzień. Jeśli będzie się działo coś złego zgłoś się do Gildii albo do jakiegoś uzdrowiciela, gdyż nie mam przy sobie eliksirów.
Po tych słowach wstał i ruszył z Anvariunisem w kierunku lochów.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 20 Styczeń 2011, 23:26:34 »
- Kobiety - mruknął wampir. - Wątpię by którakolwiek chciała mi służyć. Dziwna by to była wszakże służba. Posiadam czteropokojowe mieszkanie. Brudne i ciemne. Służba. Tylko dla tych co się podetrzeć nie mogą albo nie mają na to czasu. Takie jest moje zdanie. - powiedział i zszedł do lochów. Obią wzrokiem całe pomieszczenie, ale nie zatrzymał go na niewolnikach. Szukał drzwi do skarbca, ewentualnych kufrów i złota. A przede wszystkim szukał uzbrojenia. Jednak po chwili stwierdził że broń w takim miejscu nie była by najlepszym pomysłem...

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 21 Styczeń 2011, 08:17:25 »
Diomedes nie zważając na wrzawę i ogólne zdziwienie reszty kompanii, która penetrowała podziemia przyglądał się paniom. Wszystkie były niemalże jednakowej urody, z ładnie wyeksponowanymi biustami, ślicznymi twarzami i głębokimi oczami. Diomedes miał niejaki problem z wybraniem tej 'swojej'. Przyglądał się jeszcze przez krótki czas podpierając podbródek dłonią i myślał. Zauważył błysk w oku jednej z ludzkich kobiet. To ta! - pomyślał i uśmiechnął się.
- Ty! - powiedział wskazując kobietę palcem - Może Ty zechcesz wrócić ze mną do Efehidon? - zapytał z uśmiechem.
- T-tak p-p-panie... - zająknęła się nieśmiało kobieta o kruczoczarnych włosach i głębokich, szafirowych oczach.
- Gdzie tam panie. Zwyczajnie Diomedes - uśmiechnął się ukazując szereg białych zębów - A Ty... Jak masz na imię?
- Atrien, p-pa... Diomedesie. - odpowiedziała nadal onieśmielona.
- Piękne imię - uśmiechnął się Kruk - Ale wiedz, że nie zamierzam traktować Cię jak Ci, trafnie zresztą przez was określeni - 'sukinsyni' - powiedział, a w oczach kobiety znów dało się zaobserwować błysk. Chyba była szczęśliwa.
- O-oczywiście... - powiedziała już nieco śmielej. Diomedes wziął ją za rękę i wyprowadził z pomieszczenia.
- Cóż... Widok tego pogorzeliska może nie należy do tych, które chciałabyś ujrzeć, jednakże przydałoby się nieco odsapnąć świeżym powietrzem...

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 21 Styczeń 2011, 11:04:07 »
Gordian wszedł do lochu w którym zastał straszny widok. Ludzie pozamykani w klatkach wyglądali strasznie źle. -Głód, smród i ubóstwo...- stwierdził gdy rozejrzał się po pomieszczeniach. Podchodził kolejno do każdej z klatek i urywając kłódki otwierał drzwi. Podszedł do ostatniej z nich w której znajdowali się Raanarowie. -A jednak to prawda starożytny lud przetrwał...- westchnął ze współczuciem patrząc na przebywających wewnątrz. Otwierając drzwi podszedł i nachylając się położył na każdym z osobna ręce wysyłając do ich słabych ciał energię leczniczą, która przywracała nieco sił -Jestem mistrzem magii z Valfden. Przybyliśmy tu aby dać wam wolność. Powiedzcie co oni wam robili?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 21 Styczeń 2011, 13:29:46 »
Zeleris ruszył za wszystkimi, prowadząc za sobą Savarę. Zeszli do podziemi, gdzie natrafili na wielkie ilości materiału organicznego w postaci niewolników. Mag obrzucił klatki uważnym spojrzeniem. Na jego czole pojawiła się zmarszczka, gdy rozmyślał cóż to za eksperymenty były przeprowadzane na tych ludziach. Jego wzrok w końcu trafił na ostatnią klatkę. Mag nigdy nie widział takich istot. Lecz czytał o nich w Gildii.
- No proszę... Raanarowie. - stwierdził i podszedł do owej klatki.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 21 Styczeń 2011, 13:29:57 »
Patrzyłam z lekkim zniesmaczeniem, jak kolejni towarzysze biorą sobie niewolnice. Nigdy nie popierałam niewolnictwa, ale nie forsowałam swoich poglądów. Toć to walka z wiatrakami. Po części także współczułam tym kobietom. Zatem zostawiłam to pomieszczenie, które dane mi było przez chwilę oglądać i ruszyłam dalej, gdzie skupiła się reszta towarzystwa.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 21 Styczeń 2011, 13:43:07 »
-Dziękuję Mistrzu. On...próbował...odtworzyć całą rasę, nie za to go winię lecz za sposoby. Eksperymentował z...ehh nie wiem co to ale lepiej to ubijcie. W głębi lochów w dużej sali są dwa...potwory. Słyszałem jak mówił że chce stworzyć idealnego wojownika. A my? Było nas więcej, do niedawna.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 21 Styczeń 2011, 13:43:07 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18