Tereny Valfden > Dział Wypraw
ÂŁowca Rynsztunku
Hagmar:
Dotarłeś do kuźni.
Anette Du'Monteau:
Po czasie ujrzałem szyld nad jednym z miejscowych sklepów i warsztatów. Głosił "Kuźnia Yorgena". Więc dotarłem na miejsce. Zeskoczyłem z wozu i skierowałem się do wejścia. Pewnym krokiem wszedłem do środka. Otwarciu drzwi towarzyszył podmuch ciepłego powietrza. Zacząłem wzrokiem poszukiwać właściciela.
Hagmar:
-Tyś pewnie imć Navarre z Bractwa? Po barwach poznaje, paczka jest w środku taka z krukiem na oznaczeniu. Rzekł krasnolud, właściciel i kowal znakomity.
5xNazwa broni:
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykuty z 55 sztabek stali o zasięgu 0,9 metra. Obosieczne ostrze wykuto ze stali najwyższej jakości.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
Nazwa broni:
Rodzaj: młot
Typ: jednoręczny
Ostrość: 17
Wytrzymałość: 19
Opis: Wykuty z 50 sztabek stali i 10 kawałków drewna o zasięgu 0,6 metra.
Wymagania: Walka bronią obuchową [75%]
Anette Du'Monteau:
-Dziękuje. - odpowiedział mauren łapiąc pakunek. Do zobaczenia Yorgenie. - dodałem i wyszedłem. Miałem jeszcze odwiedzić tutejszy warsztat produkujący łuki i kusze. Szukałem wszędzie wspomnianego mi imienia, Haron. Po krótkiej chwili odnalazłem miejsce, w którym mieścił się warsztat. Wchodząc do środka rozejrzałem się po wszelakich łukach i innych broniach dystansowych wiszących na ścianach. Witam, przyszedłem po zamówienie pana Aragorna. - rzekłem.
Hagmar:
-A witaj, witaj. Oto cudeńko Komandora, jesion 200m zasięgu i niesamowita celność.
Nazwa broni:
Rodzaj: łuk
Zasięg: 200 metrów
Precyzja: 90%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [100%]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej