Autor Wątek: Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia  (Przeczytany 33631 razy)

Description:

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia
« Odpowiedź #140 dnia: 06 Styczeń 2011, 23:03:37 »
-Prawda Zeyfarze, Gordian być może do nas dołączy.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 06 Styczeń 2011, 23:10:03 »
-Prawicie wszak o światach wszelkich i magicznych przejściach... Ja chociaż pomnę na mą głowę to nigdy mnie nie zawodziła tako i teraz staram Ci ja się wszystko poukładać co słyszę...- zaczął krasnolud, a w chwili kiedy zawiesił głos pozbył się pustego dzbana. Wprawny drwal usłyszałby, że coś rozbiło się o dąb, ale Mirosław Swiotrzon pomarł lat temu piętnaście i okoliczny las nie miał swojego dozorcy
-Ależ pomnijcie kompani moi, i ty wampirzy chłystku, że zrodzeniście na tym świecie i jego pierwej trzeba szanować nad pozostałe.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 06 Styczeń 2011, 23:10:03 »

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #142 dnia: 06 Styczeń 2011, 23:12:45 »
Nie do końca udany eksperyment jakiegoś niedouczonego elfa - słowa Aragorna przeszły przez umysł wampira, nie czekając odpowiedział bratu: Więc twierdzisz że jestem nie do końca udanym eksperymentem jakiegoś nieuka? Jeśli nawet to jestem mu wdzięczny za siłę którą mogę posiąść, a o legendzie Domu Gaii napewno przeczytasz w jakiejś księdze dotyczącej mej rasy. Wampir uśmiechnął się lekko pod koniec, by nie ukazać negatywnych emocji.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 06 Styczeń 2011, 23:17:34 »
-Dobrze prawicie synu Zirgina. Butelczyna wody się tam znajdzie? Ależ nie bracie, miałem na myśli wasze uczulenie na słońce.

//Dobranoc miśki, "emdżi" idzie spać.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 06 Styczeń 2011, 23:20:41 »
- Odzienie powinno być użyteczne, a nie ładnie wyglądać. Mi osobiście przeszkadzałby kawał materiału łopoczący pomiędzy nogami, gdybym próbował zabić jakiegoś potężnego przeciwnika.
Sir Aragornie. Proszę, nie kpij sobie z naszego pochodzenia. Legenda o Gai jest prawdziwa. Nie staliśmy się tym czym jesteśmy od tak przez przypadek. Brały w tym udział moce o których nie jesteś nawet świadom i na pewno nigdy ich nie zdołasz pojąć.

Nikolai słysząc krasnoludzki głos odpowiedział.
- Dobrze mówicie brodaty towarzyszu. Co po naszych ciałach, ludzkichm czy elfich, jakby nie mieli gdzie stanąć, ani czym odetchnąć.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 06 Styczeń 2011, 23:24:18 »
-A więc okazujesz swój szacunek do ziemi dając jej dzban miodu? Tym bardziej pusty? Mi się to wydaje nieco dziwne. Ale taki już ten świat pełen dziwów i cóż człowiek uczyni.
Gdy zasłyszałem słowa Aragorna odpiąłem swój bukłak z wodą i ziołami. -Czy napar może być komandorze? Osobiście wolę jak coś jeszcze jest dla smaku i poprawy humoru. Mimo, że to tylko parę ziół to coś w nich jest. Proszę. - powiedziałem i podałem swój bukłak.
-Jeśli ktoś inny chce spróbować to proszę bardzo, piwo to to nie jest ale powiedzmy, że jest zdrowsze. - dodałem patrząc na resztę towarzyszy.
« Ostatnia zmiana: 06 Styczeń 2011, 23:26:36 wysłana przez Zeyfar »

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 07 Styczeń 2011, 06:55:05 »
Diomedes podejrzliwie patrzył na specyfik Zeyfara. Zdążył już zdobyć zaufanie do swoich towarzyszy, ale nigdy jakoś nie ciągnęło go do ziółek. Aromat jednakże skusił go niego więc chłopaczyna poprosił Zeyfara o bukłak, a gdy ten mu go podał - pociągnął siarczysty łyk specyfiku. Połknął, mlasknął i zadumał się nieco nad smakiem. Piwo to to rzeczywiście nie było, ale można powiedzieć, że było co najmniej smaczne. Pochwalił napar Zeyfara po czym wyciągnął rękę z bukłakiem tak, aby każdy towarzysz miał do niego dostęp.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 07 Styczeń 2011, 09:37:43 »
-Nie musisz się obawiać, trucizny żadnej tam nie ma. - rzekł z uśmiechem mauren. Na temat zielarstwa i parzenia takich naparów pobierałem lekcje jeszcze w Isghar, od mojej babki Fenenny. Poczciwa z niej kobieta, więc raczej nie uczyłaby wnuczka jak uwarzyć taką miksturę.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 07 Styczeń 2011, 12:58:15 »
-Nie śmiałbym z Was kpić sir Nikolaiu nawet w myślach, me podejście do legend jest wielce sceptyczne i jeśli Cię uraziłem wielce przepraszam. Aragorn celowo użył słowa sir, z szacunku. Następnie poczęstował się Zeyfarowymi ziółkami, rzeczywiście były dobre.
-Nie ma to jak babcine receptury.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 07 Styczeń 2011, 13:06:10 »
-Prawda komandorze, nie da się ich nie lubić. Sądzisz, że w fortecy będzie jakiś wyższy rangą dowódca? Do tej pory spotykaliśmy jedynie nieco wyróżniających się członków Zgromadzenia i mięso armatnie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 07 Styczeń 2011, 13:09:18 »
-Mam taką nadzieję, starajmy się tym razem wziąć jakichś jeńców...bo ostatnio przegięliśmy.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 07 Styczeń 2011, 13:22:09 »
-Ja zabiłem co najwyżej kilku... - powiedział Zeyfar z udawanym oburzeniem. To mistrz Gordian zaszalał wtedy. Taak, piękny pokaz świateł i rozbłysków.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 07 Styczeń 2011, 13:44:02 »
-Niee, w tym obozie to my impetem kawalerii ich wytłukli.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 07 Styczeń 2011, 14:04:43 »
Chłopak przeprosił i odciągnął kawałek od grupy by z nim porozmawiać na osobności.
Gdy znaleźli się kawałek dalej od wszystkich umożliwiając spokojną rozmowę rzekł:
- Domenic oburzył się ponieważ powiedziałem co myślę o innych rasach Diomedesowi. ÂŻe ich nie szanuje i gardze nimi... Oburzył się i zaczął wykłucać i bluźnić na mnie. Po chwili rozmowy walnął mnie pięścią w brzuch a później w twarz... Możliwe że przesadziłem. Zauważyłem że moja natura nie zmieniła się totalnie. ÂŻe nadal jest na przykład nie cierpliwy co mnie denerwuje. Nie wiem czemu się tak dzieje. Przez ten parszywy wiek? - W jego głosie słychać było żal...

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 07 Styczeń 2011, 14:17:40 »
Flamel milczał od czasu jakiegoś. Wsłuchiwał się w rozmowy towarzyszy. To go odprężało, a i dowiedzieć się mógł co nieco. W końcu jedna uznał, że wypada coś powiedzieć. Zagadał więc do Nikolaia.
- Mógłbyś mi nieco przybliżyć Legendę o Gai? Chętnie poznałbym genezę waszej rasy. Wcześniej, niestety, nie miałem okazji. - uśmiechnął się. - No i zaciekawiła mnie ta wzmianka o "mocach". - dodał.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:07:36 »
Diomedes z zaciekawieniem słuchał rozmowy towarzyszy. Choć zawsze interesował się wampirami to niestety nigdy nie słyszał nawet wzmianki o Legendzie o Gaii... Bardzo go ona ciekawiła, w końcu chciał poznać rodowód jego przyszłej rasy. Ponowił więc prośbę Flamela:
- I ja chętnie usłyszałbym co nieco tej legendy. W końcu mam zamiar w niedalekiej przyszłości przejść przemianę.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:11:36 »
-Jako mawiają generałowie i oficeryjowie: w razie wątpliwości, wezwij kawalerię!- krasnolud odrzekł na słowa komandora.
-Hej tam bracie Zeyfarze, nie wiadomym ci czy cosik poza twoimi ziółkami jest na tym wozie?... Bądźże łaskaw sprawdzić, bo powozić muszę, a w gardle zaschło.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:28:07 »
Kompania tłukła się jeszcze kilka godzin aż w końcu dojechała do miejsca gdzie znajdował się pierwszy z chramów, do fortu był jeszcze kawał drogi 20-30km...
-Kompania stać! Oto nasz pierwszy cel, zbadać tę świątynie. To dobre miejsce na pierwszy obóz, Zelerisie wewnątrz świątyni Ty będziesz kierować ekspedycją jesteś magiem więc powinieneś się na tym znać. Yarpen, patrole w promieniu 2km od chramu. Sierżancie, Zirgin rozbijać obóz, sprzęt na wozach.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:29:58 »
- A co ze mną Aragornie? Mogę dołączyć do ekspedycji, czy zająć się rozbijaniem obozu? - zapytał Diomedes. Zeskoczył z konia i starał się rozprostować kości. Był trochę obolały, ale jednak nie uszła jeszcze z niego energia.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:34:05 »
-Na razie rozbijamy obóz więc jak najbardziej możesz pomóc, potem podzielimy ekipy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:34:05 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything