Autor Wątek: Zemsty smak  (Przeczytany 14256 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Zemsty smak
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Grudzień 2010, 20:49:05 »
// <facepalm>
//Jest Hemis. Całomiesięczny mrok na ziemi. Nie ma słońca = nic nas nie ogranicza. W tym miesiącu (grudzień) jesteśmy pro uber 24/24/7. Dla ludzi też jest ciemno, ale od 7 rano do 23 egzystują, chociaż jest ciemno, bo powinien być dzień. Od 23 do 7 śpią bo powinna być noc.
// http://nockruka.gram.pl/marant/index.php/Czas/Kalnedarz/Pory_roku/Data#Hemis

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #21 dnia: 12 Grudzień 2010, 20:54:07 »
-No, ja napiłbym się wina. - Rzekł to i skinął do karczmarza by ten przyniósł puchar wina...
-Ciężka podróż w taką pogodę dla koni... Jednak mnie ona zadowala... Dnia nie ma w ogóle, cały czas ciemno, chłodno i spokojnie... Normalnie dla Nas bracie to Raj. Co o tym sądzisz?

//: O jak fajnie że ciemno cały czas;d

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 12 Grudzień 2010, 20:54:07 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 12 Grudzień 2010, 21:13:39 »
- Oczywiście. Zaprawdę dziwnie skonstruowane są ciała niebieskie że nawet dla nas potrafią się ustawić zakrywając palące klątwą Innosa słońce.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 15 Grudzień 2010, 11:21:26 »
-klątwa innosa... Heh. To jest chyba najlepszy znak że jesteśmy na równi z bogami... Nie boimy się ich bo wiemy że nie mają nad Nami kontroli. Ha. Można rzec że jesteśmy nawet wyżej od nich. Oni są słabi,  wykorzystują innych do swoich działań. Silą się wiarą innych. Wiesz co się stanie gdy każdy przestanie wierzyć? Oni polegną całkowicie... Już chylą się moim zdaniem ku upadkowi... Pomyśleć że kiedyś służyłem tym nędznym istotom... Za to w Nas jest siła. Nie potrzebujemy nikogo kto mógłby nam pomóc stać się silniejszym... No, w sumie potrzebujemy tylko Siebie nawzajem... - rozejrzał się po karczmie sprawdzając czy nikt go nie obserwuje i postanowił zacząć już tutaj grać "przedstawienie". Było to dla niego potrzebne ponieważ myślał że ich cel nie ma wtyczek tylko w Atusell. Rozpoczął lekko temat w nadziei że Nikolai nie wspomni o najważniejszych kwestii rozmowy.  - Czasami zastanawiam się co znajduje się poza granicami tej wyspy, czasami mam chwile gdy chciałbym opuścić to miejsce a Ty?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 15 Grudzień 2010, 21:52:58 »
- Oczywiście - burknął młody wampir. - Nie ma tu nic do roboty dla  wampirów z naszej profesji. Tylko ochrona głupich ludzi którzy nie wiedzą za który koniec miecza złapać. Marzy mi się rozbój, krew, czysty mord - grał Nikolai.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #25 dnia: 15 Grudzień 2010, 22:04:33 »
Ruch przykuł waszą uwagę. Zwrócił na was swój wzrok starszy mężczyzna, siedzący obok. Silne czerwone rumieńce i świecące oczy świadczyły o upiciu chłopa mocniejszymi trunkami.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 16 Grudzień 2010, 11:42:12 »
- Haha - gorzki śmiech, brzmiący jak śmiech szaleńca... Kątem oka widząc ruch kontynuował dalej rozmowę: - Oczywiście mój przyjacielu, dawno już dawno nie czułem tego smaku, tej przyjemności jaka płynie z... - przerwał nagle. Spojrzał się w oczy mężczyzny. Utrzymał spojrzenie przez chwilę po czym odwrócił wzrok  i dokończył zdanie skierowane do Nikolaia bardziej cichym lecz słyszalnym tonem : - mordu. Zabawne że tym żyjemy a tutaj nikt nie chce naszej "pomocy"... Może trzeba spróbować gdzie indziej?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 16 Grudzień 2010, 18:39:40 »
- Atusel. To najpierw. Następnie kontynent. Ale coś się dziwnego stało że jest zablokowany. Trzeba będzie wybadać sprawę? Co nie? Pod kątem dziwnych rzeczy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 22 Styczeń 2011, 18:40:02 »
Chlopak z Nikolaiem siedzieli w karczmie. od dluzszego czasu wpaptrywal sie w specyficzna kobietę

//jakby co nie liczylem tych talentow...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 22 Styczeń 2011, 20:37:01 »
Kobieta zmrużyła swe oczy. Podniosła kielich wypełniony białym winem. Zakołysała nim po czym wznosząc niemy toast zasalutowała wam.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 22 Styczeń 2011, 22:49:22 »
Kobieta wskazała pewne zainteresowanie. Chłopak nie umiał zgadnąć co ma na celu. Nie przyszło mu nic innego do głowy więc wstał i podszedł do damy. Rzekł do niej zimnym tonem:
- Tak kobieta sama w takim miejscu to nie codzienny widok. Noc nas zastała, niebezpiecznie się zrobiło w mieście. W jakimś konkretnym celu?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 22 Styczeń 2011, 23:06:11 »
- Mówisz tak, jak zbrodniarz mówi do swej ofiary nim ją zaatakuje. Mam się czegoś podobnego spodziewać? - po chwili dodała - Myślisz, że to grzecznie wypytywać o cel mego przybycia tutaj? I to nocą? A jeśli ja Cię o to zapytam, co odpowiesz? Co tu robisz?

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 22 Styczeń 2011, 23:13:35 »
-Gdybym miał zaatakować to już by się stało... Mój cel bycia tutaj... Hmm... jestem tu ponieważ szukam pracy, różnych zadań, o ile dobrze płatne... Jednak na razie co spotkałem to zawód...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 22 Styczeń 2011, 23:19:12 »
- No cóż, w mieście trudno o pracę. Wszyscy chcą zarobić, więc minimalizują zatrudnienie. Ciężko coś znaleźć. Chyba, że w porcie. No a jak jesteś waleczny, to do Atusel droga wolna. Tam teraz do Milicji Obywatelskiej zaciąg biorą. Morderstw dużo ostatnio u nich. Rządca pisał do króla. Ponoć mieli przysłać oddział wojska i grupę magów, ale mieszkańcy i tak własną milicję robią. Podobno z żołdu idzie wyżyć.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 22 Styczeń 2011, 23:23:24 »
Chłopak zaśmiał się chłodno.
- Raczej nie wyobrażam się jako milicjant...Ale tym mnie zainteresowałaś. Jakie morderstwa? Co o nich wiadomo?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 22 Styczeń 2011, 23:31:58 »
- Dość brutalne morderstwa zdarzały się w Atusel już od wieków. Ponoć wioska wybudowana jest na starym cmentarzysku, będącym przed wiekami miejscem kultu mrocznych sekt. Ponoć to przeklęte miejsce, a wioska, a potem miasto powstało po to, aby uświęcić tę ziemię. Jednakże zawsze to tam coś kogoś opęta, albo ktoś kogoś zabije. Teraz jednak morderstwa są bardzo częste, a nikt nigdy nie widział sprawcy. Dlatego, każdy tam teraz patrzy drugiemu na ręce. Morderstwa są wyszukane. Ofiary zawsze wiszą nogami do góry, oskórowani. Zawsze następuje to w nocy. Ehh.. Przeklęte czasy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 22 Styczeń 2011, 23:52:38 »
- Sama widzisz że niebezpiecznie jest tu nocą. Zaciekawiły mnie te morderstwa... Być może będzie można na tym zarobić... Cóż, jesli dama nie zaoferuje nic to ja oddalę się. do mojego brata...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 23 Styczeń 2011, 00:31:57 »
- Bywaj więc! Uważaj na siebie...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 23 Styczeń 2011, 12:50:35 »
- Pora ruszać w drogę. - odrzekł Nikolai. Będąc już na trakcie przerwał długie milczenie.
- To jest trop i sposób w jaki możemy bez przeszkód pytać się nawet w biały dzień o morderstwach nie wzbudzając podejrzeń. Wstąpimy do milicji i pod ich przykrywką dojdziemy do zleceniodawcy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 23 Styczeń 2011, 14:13:31 »
-Tak, ruszajmy. To bardzo dobry pomysł lecz jednego się obawiam... Ten zleceniodawca może się przestraszyć... Przez to będzie nam ciężej do niego dotrzeć... Dwóch wampirów może u niego zbudzić podejrzenie... Może wycofać się i na jakiś czas zaniechać morderstw...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 23 Styczeń 2011, 14:13:31 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18