Tereny Valfden > Dział Wypraw

Mądrość i Prawda

<< < (8/74) > >>

Gunses:
Nim grupa przemierzyła miasto dogonił ich jeszcze jeden jeździec. Koń, co można było poznać po munsztunku, należał do organizacji, która swą siedzibę miała daleko na północ, pomiędzy wiecznie pokrytymi śniegiem górami. Gunses jechał w swej nowej szacie, którą miał w domu. Stara została zniszczona podczas pewnego wybuchu. Była noc. Rozwiązana maska i pozbawione rękawic dłonie kontrastowały kolorem z czernią ubioru i oczu Wampira. Dłonie kontrastowały miedzy sobą wzajemnie. Szpon Wampira lśnił delikatnym uśpionym błękitem spod płyt ręki. Dwa największe kosmyki włosów wybiegały przed twarz Nieśmiertelnego i niczym kosy zaginały się, tworząc na tle dużych i czarnych niczym smoła oczach wrażenie pionowych źrenic. Gunses widząc kolumnę jeźdźców zwolnił. Złożył ręce na łęku siodła, pozwolił, żeby czarna klacz zrównała się z kolumną. Swym wzrokiem wypatrywał Godriana. Zmusił klacz do wyminięcia kilku straganów, skręcił w boczną uliczkę i szybciej pokonując jej kilka zakrętów wyjechał znów na trakt w miejscu, w którym jechał Gordian
- Witaj przyjacielu - rzekł Wampir - I wybacz moje lekkomyślne spóźnienie. Miałem ważne polecenie od króla. I zaszło kilka zmian... - rzekł i z dziwnie melancholijnym wyrazem twarzy spojrzał na swą lewą dłoń. Szybko jednak oderwał od niej wzrok. Rozejrzał się po kolumnie i dalej jadąc bok w bok z Elfem rzekł
- Dużo ochotników zebrałeś na tą wyprawę. Wróżę sukces - rzekł przyjaźnie
Portert

Statystyki ekwipunku

Broń 1

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Broń 2

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Broń 3

brak

Broń 4

brak

Odzienie

Nazwa odzienia: Szata Wampira
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: szata
Opis: Uszyta z 100 kawałków Alfistru. Chroni przed światłem słonecznym, ponadto zatrzymuje naturalną temperaturę ciała niezależnie od temperatury otoczenia.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Pas

Sakiewka - 100 sztuk złota
6 litrów ludzkiej krwi

Statystyki postaci

Specjalizacje

* Walka bronią sieczną - stopień mistrzowski [100%]
* Walka bronią dystansową - stopień mistrzowski [100%]

* Używanie zbrój miękkich

Umiejętności nabywane

* Podstawy myślistwa
* Akrobatyka
* Upuszczanie krwi
* Straszliwe Spojrzenie
* Przemiana w Nietoperza
* Odbijanie pocisków
* Pamięć Krwi
* Aura Inteligencji
* Krzyk

Umiejętności rasowe

* Dziecko nocy
* Krwiopijca
* Wampir
* Wampirza krew

* Całun mroku
* Dotyk demona
* Potęga Bestii

Magia

(brak)

Anv:
Anvarunis także ponaglił konia i przybliżył się do towarzyszy. Co chwilę wyjeżdżał ciut w bok, obserwując postać Aragorna. Początkowo jechał raczej samotnie. Obserwował wszystkich innych i ich zachowania. Potem podjechał bliżej Gordiana i Gunsesa.
- Witam panowie. Jak mija podróż? - po chwili zwrócił uwagę na ramię wampira. Miał on bowiem identyczną rękę. Rękę o tkance demona. Wiedział iż takiej przemiany dokonywał wyłącznie Isentor. Czyżby, Gunses miał być kolejnym członkiem Paktu? Zastanawialo go jedno. On sam, był przestrzegany przed publicznym pokazywaniem swojej ręki, wampir zaś wcale się tym nie przejmował.

Grison:
Revert patrząc przed siebie uśmiechnął się.
- Dobrze - rzekł po czym powoli z nonszalancją odwrócił twarz w stronę Zaleris'a. - W końcu sformalizowałem to w tym kraju. W mojej rodzinnej Myrtanie były z tym problemy... Ale to już jak mniemam wątek na inny czas i miejsce. A co z Tobą? Czemu odmówiłeś, jeśli mogę spytać?

Gunses:
- Podróż - zdziwił się Wampir - Dopiero co wyjechaliście spod zabudowań Gildii Magów. Wszak dogoniłem was jeszcze w mieście. Podróż to doprawdy za dużo powiedziane.

Anv:
- Mógłbyś pozwolić na rozmowę na samotności? Zwolnimy, pojedziemy na końcu kolumny, lecz dopiero gdy wyjedziemy z miasta. Chciałem omówić pewną sprawę, a miasto nie jest bezpiecznym miejscem w tej sprawie. - zwrócił się Anv do Gunsesa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej