Tereny Valfden > Dział Wypraw

Powołanie: skrzyżowanie mieczy

<< < (29/35) > >>

Hagnar Wildschwein:
  Ocian z wprawą prawdziwego mistrza obejrzał ścianę i metalowy uchwyt, na którym wisiał lichtarz.
  Poza tą destrukcyjną w skutkach informacją nie znaleźliście niczego ciekawego. Stół stał tak jak zastaliście go podczas pierwszego tu pobytu. Rozłożona mapa, kilka pucharów i kubków. Słabo widoczne lichtarze z wypalonymi świecami i niewielki kominek w rogu. Teraz zauważyliście, że jest tutaj nawet chłodniej niż na zewnątrz przez grube, kamienne ściany. Pomieszczenie poza tym było niemal całkowicie puste, bo zniknęły sztandary, gobeliny i broń... Ach zapomniałbym o martwym ciele w bogatym stroju, które leżało na ławie mając pod twarzą zakrwawiony zwój.

Dragosani:
Zeleris podszedł do ciała i odwrócił je twarzą do góry. Chociaż spodziewał się ktoś to taki. Ponad to chciał także sprawdzić co to za zwój, leżący pod zwłokami. 

Mogul:
Powoli chłopak zbliżył się do ciała sprawdzić co to za zwój. Spojrzał na swojego towarzysza i podniósł ostrożnie zwój...

Anette Du'Monteau:
-Hmm, czujecie ten chłód? Jeśli nie ma okien to znaczy, że powietrze z zewnątrz musi mieć tu dostęp inna drogą. Po tych słowach zacząłem kierować się w stronę z której dobiegał zimne powiewy.

Hagnar Wildschwein:
Kto pomyślał, że to Kupidyn to powiódł mu się rzut na percepcję kością k10 i zauważa, że nie ma tam okien
Zwój głosił:
-Jeśliś wrócił skurwielu, który czytasz te słowa, z rzezi, albo jakimś innym cudem przeżyłeś piekło... Idź do niego prędko, bo my tam wszyscy polegli czekamy już. Złoto zabrać chciałem ze sobą i pewnie mi się udało. Jeśli jednak wciąż sakwa moja je skrywa to bądź przeklęty i obyś schlał się na śmierć...

//Zeyfar - zauważyłeś, że jednym z rogów woda podmyła trochę stawianą na szybko konstrukcję i nie tylko jest mały prześwit u dołu ściany, co nawet między kamieniami. Jednak na zdrowy rozsądek to po takich wrażeniach konstrukcyjnych uderzenie tej ściany może mieć fatalne skutki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej