Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Skargi i pomyłki
Isentor:
--- Cytat: Domenik aep Zirgin w 30 Lipiec 2016, 20:45:49 ---- Thor Tharim ma 666 ludzi w garnizonie, leży tak głęboko w górach na zachodzie że wojna tam nie dotarła bo po za Ekkerund o jej istnieniu wiedziało z 5 osób. Na Valfden są 3 "twierdze". Thor Tharim to druga z trzech wzniesionych na Valfden krasnoludzkich twierdz, postawiona przed wiekami w czasach gdy jeszcze trwały - czy też dogasały - Wojny Nieśmiertelnych a o Numenorze zapomnianio na wiele długich zim. Potężna cytadela znajduje się w górach zwanymi Górami Ellmora lub z krasnoludzkiego szczytami Kazad Dran. Ciekawi spytają pewnie skąd się tam wzięła. Otóż gdy jakieś 300 lat temu okręty z Torgonu zboczyły z kursu przez burzę (po prawdzie to kapitanowie ostro popili) i trafiły w okolice wybrzeża dzisiejszej Gminy Sekon. Trudny górzysty teren nie zraził krasnoludzkich osadników, bardzo szybko zorganizowano miasteczko a 20 lat później ukończono budowę Bhar Bhuldur, pierwszej osady krasnoludzkiej na Numenorze. Po oczyszczeniu przełęczy "Białego Kła" z strzegącego ją wilkołaczego i wampirzego ścierwa zbudowano właśnie Thor Tharim. Przylegającą do górskiego szczytu masywną kupę granitu najeżoną taką ilością broni że arsenał Ekkerund to przy tym sklepik z asortymentem biednego kowala.
--- Koniec cytatu ---
[member=312]Dragosani[/member] Czy mistrz gry zatwierdził ten wątek fabularny, czy ten gracz znów dopuszcza się samowolki? Przeczy to historii tej wyspy, ponieważ krasnoludów nigdy tutaj nie było nie wcześniej jak pojawili się ze swoimi wojskami podczas wojny Torgonu z Valfden.
Dragosani:
Nic mi o tym nie pisał, więc jak mogłem zatwierdzić?
Isentor:
--- Cytat: Dragosani w 01 Sierpień 2016, 14:19:14 ---Nic mi o tym nie pisał, więc jak mogłem zatwierdzić?
--- Koniec cytatu ---
On nigdy o tym nie powiadamia. Jego trzeba pilnować jak dziecko, bo rozpisuje głupoty, z których później fabularnie trzeba się tłumaczyć lub po prostu usuwać. <aniol> Powodzenia z burdelem, który zdążył już wprowadzić. ;)
Melkior Tacticus:
Ja pierdole. Wiesz od kiedy to jest na wiki?
Isentor:
--- Cytat: Merith w 01 Sierpień 2016, 14:21:23 ---- Witajcie, jestem Merith. Jak to w chramach, na górnych poziomach zapewne urzędują bandyci. Z tym sobie bym poradził, ale niżej... zjawy, duchy, szkielety. Trochę tego jest. A poszukuję planów tego. Otworzył notatnik na jednej ze stron i pokazał... to.
--- Koniec cytatu ---
Takie pojazdy nie istnieją w uniwersum. Dlaczego Aragorn znów to robi bez konsultacji z Mistrzem Gry? Czyżby tak miał teraz wyglądać Marant? Aragorn robi z grą co mu się żywnie podoba i zmienia jej uniwersum pod siebie? Jeszcze za czasów, gdy byłem MG wielokrotnie mu pisałem, że takie zeppeliny nie mogą istnieć w Marancie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej