Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Pomoc związana z grą
Dragosani:
--- Cytuj ---Nie przypominam sobie. Nadal nie wiem co to jest. Czyli na ten czas wyjaśnienie nie istnieje?
--- Koniec cytatu ---
Ja jestem pewien, że "stare" kusze miały taki zasięg. To chcesz, aby OPISAĂ każdą z tych kusz? Jej wygląd, wymiary? Bo nie rozumiem czego właściwie oczekujesz.
--- Cytuj ---Tak. To bardzo dobrze, że dodacie taki opis. Tylko, że w przypadku 1ml musicie zapisać, że praktycznie wszystkie trucizny poza tymi wyjątkowo śmiertelnymi - będą bezużyteczne. Bo w dawce 1ml są bezużyteczne. :)
--- Koniec cytatu ---
No to już kwestia gracza, czy będzie używał czegoś, co da mu jakąś korzyść. Ale serio ja nie pamiętam mechaniki zatruwania broni. Gdzie to było zapisane?
Kazmir MacBrewmann:
--- Cytat: Dragosani w 11 Marzec 2018, 20:45:16 ---Ja jestem pewien, że "stare" kusze miały taki zasięg. T
--- Koniec cytatu ---
Miały xD
Isentor:
--- Cytat: Melkior Tacticus w 11 Marzec 2018, 20:42:13 ---Dla kusz valfdeńskich +25 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Sposób mocowania kuszy valfdeńskiej nie blokuje miejsca w ekwipunku.
Dla kusz elanoiskich +15 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Kusza zawiera magazynek na 3 bełty i odpowiednią ilość cięciw, pozwalając przez to na strzał serią pocisków, lub ogniem pojedynczym w różnych przeciwników. Wszystkie cięciwy naciągane są naraz.
Dla kusz varrokańskich +60 do ostrości. Rasy inne niż ork nie mogą z niej strzelać z konia.
Dla kusz torgońskich +30 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Dzięki zastosowaniu układu soczewek z kuszy tej można oddać jeden perfekcyjny strzał na post na odległość mniejszą lub równą dwukrotnemu zasięgu kuszy.
Dla kusz isgharskich +20 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Do kuszy dołączono zbiornik 50ml na jad bestii I, II i III kategorii wyposażony dozownik 1ml, który przy strzale pokrywa grot strzały jadem. Jad może zaaplikować do kuszy każdy łuczarz.
http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Samouczek_tworzenia_broni#Bro.C5.84_dystansowa
O to chodzi?
--- Koniec cytatu ---
Spoko. <fajka>
--- Cytuj ---oraz bonus zamieszczony w opisie
--- Koniec cytatu ---
O co chodzi z tym bonusem z opisu?
--- Cytat: Dragosani w 11 Marzec 2018, 20:45:16 ---No to już kwestia gracza, czy będzie używał czegoś, co da mu jakąś korzyść. Ale serio ja nie pamiętam mechaniki zatruwania broni. Gdzie to było zapisane?
--- Koniec cytatu ---
Korzyść? To jest po prostu bezużyteczne dla większości trucizn. :D
Dragosani:
Poruszyłem tę kwestię w Izbie, więc coś tam porzeźbimy <ignorant>
Melkior Tacticus:
--- Cytat: Isentor w 13 Marzec 2018, 23:28:45 ---Spoko. <fajka> O co chodzi z tym bonusem z opisu?
--- Koniec cytatu ---
O to
Dla kusz valfdeńskich +25 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Sposób mocowania kuszy valfdeńskiej nie blokuje miejsca w ekwipunku.
Dla kusz elanoiskich +15 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Kusza zawiera magazynek na 3 bełty i odpowiednią ilość cięciw, pozwalając przez to na strzał serią pocisków, lub ogniem pojedynczym w różnych przeciwników. Wszystkie cięciwy naciągane są naraz.
Dla kusz varrokańskich +60 do ostrości. Rasy inne niż ork nie mogą z niej strzelać z konia.
Dla kusz torgońskich +30 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Dzięki zastosowaniu układu soczewek z kuszy tej można oddać jeden perfekcyjny strzał na post na odległość mniejszą lub równą dwukrotnemu zasięgu kuszy.
Dla kusz isgharskich +20 do ostrości oraz bonus zamieszczony w opisie: Do kuszy dołączono zbiornik 50ml na jad bestii I, II i III kategorii wyposażony dozownik 1ml, który przy strzale pokrywa grot strzały jadem. Jad może zaaplikować do kuszy każdy łuczarz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej