Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Pomoc związana z grą
Funeris Venatio:
Też jestem za tym, żeby dopisać do podstaw, że można zbierać jaja zwierząt. W opisie umki można dać o tym jedno zdanie, żeby pokazać czemu jest tak a nie inaczej.
Silion aep Mor:
Nie trzeba być myśliwym by podnieść jajo z ziemi. Problemem jest wybicie gniazda tych węży gdzie bywa ich do 15 sztuk. :)
Funeris Venatio:
Tutaj może chodzić o to, żeby np. zlokalizować gniazdo.
Chociaż również ja, jako gracz, o którego opinię proszono, nie mam problemów z tym, żeby uznać, że jaja można podnosić i zbierać beż żadnych umek. Wygląda więc na to, że Rakbar ma dwa głosy popierające swoją prośbę o zbieranie tego trofeum bez umiejętności myśliwskich.
Devristus Morii:
Moim zdaniem też powinno być wpisane w umiejętność podstawą, ponieważ jajo jajowi nierówne. Jedne mogą przypominać kolorem i kształtem otoczaki, zaś niektóre mogą być pokryte wzorami by były trudne do zlokalizowania. Roślinę też możesz pójść i zerwać, a jednak potrzeba do tego umiejętności.
Rakbar Nasard:
W zasadzie analogia do roślin mnie przekonała. Proszę więc o edycje umiejętności. :)
http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Myślistwo_i_umiejętności_dzieci_lasu#Podstawy_.C5.82owiectwa
--- Cytuj ---*'''Funkcja''' - Daje Ci możliwość pozyskiwania kłów, łusek, pazurów, rogów i skór z takich bestii jak: alluador, barghest, cieniostwór, jeleń, kreshar, mroczny wilk, niedźwiedź, sambir, topielec, troll, utopiec, wiewiórka, wilk, trablin, zębacz.
--- Koniec cytatu ---
na:
--- Cytuj ---*'''Funkcja''' - Daje Ci możliwość pozyskiwania kłów, łusek, pazurów, jaj, rogów i skór z takich bestii jak: alluador, barghest, cieniostwór, jeleń, kreshar, mroczny wilk, niedźwiedź, sambir, topielec, troll, utopiec, wiewiórka, wilk, trablin, zębacz i mombak.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej