Królestwo Valfden > Efehidon
Elena [NPC] (nauka umiejętności)
Elena:
- Mam na imię Elena i jestem tutaj po to aby nauczyć Cię kilku przydatnych umiejętności, które na pewno docenisz w czasie twoich podróży. - rzekła bardzo ładna młoda dziewczyna o długich rudych włosach targanych przez wiatr. ÂŁadnie wykonana kolczuga z płaszczem w barwach Valfden zdradzała jej przynależność do straży miejskiej. - Jeśli chcesz o to zapytać to jestem jedną z niewielu kobiet w stopniu oficerskim służących w straży ale o tym możemy porozmawiać kiedy indziej. Teraz ważna jest nauka. - dodała rozkładając zapisany zwój. - Tego wszystkiego jestem w stanie Cię nauczyć jeśli oczywiście masz pieniądze. Nauczam wieczorami praktycznie przez cały tydzień. Wyjątkami są poniedziałki i czwartki gdzie nawał obowiązków nie pozwala mi na to.
Nie zapomnij odwiedzić Karena kupca z przedmiotami i Jana nauczyciela specjalizacji walki.
Imię: Elena
Rasa: człowiek
Data urodzenia: 12.02.26508, eI
Opis: Oficer straży miejskiej Valfden oddelegowana do miasta jako nauczycielka umiejętności.
Nauka:
Przed nauką upewnij się, że posiadasz dostateczną ilość złota.
Umiejętności alchemiczne:
Rozpoznawanie roślin | Koszt: 80 grzywien [link]
Umiejętności myśliwskie:
Podstawy łowiectwa | Koszt: 120 grzywien [link]
Umiejętności skrytobójcze:
Akrobatyka | Koszt: 350 grzywien [link]
Pozostałe umiejętności:
Jeździectwo | Koszt: 220 grzywien [link]
Perswazja | Koszt: 500 grzywien [link]
Wilk morski | Koszt: 450 grzywien [link]
Wymagania:
- Możesz uczyć się tylko jednej umiejętności w ciągu 24h - liczone od akceptacji nauki przez NPC.
- Nauka prowadzona jest we poniedziałki, środy, piątki, soboty i niedziele w godzinach 15:00-23:00.
- Chcąc skorzystać z nauki zobowiązany jesteś zapisać się w tym temacie.
- W czasie nauki nie możesz znajdować się na zadaniach czy wyprawach. Dopuszczalne jest natomiast przebywanie w domach, zakładach czy sklepach innych graczy oraz w instytucjach takich jak np. Ratusz czy Skarbiec.
Hagmar:
--- Cytat: Istedd w 30 Styczeń 2012, 18:13:14 ---Po szkoleniu i pokonaniu dzikiej bestii, jaką okazał się wilk podobny do przerośniętego owczarka Istedd dalej wędrował po mieście. Przypominał i rozważał mieszankę uczuć, jaka uderzyła weń w czasie krótkiej walki. Rzeczywiście, starcia bywają tak krótkie, a ich konsekwencje tak długie i dziwne. Zajęty takimi myślami stawił się przed Eleną. Zatrzymał się w pół kroku, przywitał grzecznie.
- Witaj, Eleno. Czy mogłabyś nauczyć mnie nieco o akrobatyce? Rad byłbym. Zapłacę oczywiście należność. - to powiedziawszy wyciągnął odliczoną wcześniej sumę - połowę świeżo zarobionych sztuk złota.
Akrobatyka Koszt: 100 - sztuk złota
--- Koniec cytatu ---
Isteed nauczony Akrobatyka, tracisz brązowy talent.
Mogul:
- Witaj Eleno, chciałbym nauczyć się akrobatyki.
300 - 100 = 200 sztuk złota
4 - 1 = 2 Brązowe talenty
Elrond Ñoldor:
--- Cytat: Mogul w 04 Luty 2012, 16:50:30 ---- Witaj Eleno, chciałbym nauczyć się akrobatyki.
300 - 100 = 200 sztuk złota
4 - 1 = 2 Brązowe talenty
--- Koniec cytatu ---
Mogul nauczony: Akrobatyka, tracisz brązowy talent.
Gordian Morii:
Od opuszczenia karczmy nie minęła nawet godzina, a Gordie zdążył już odwiedzić swoje domostwo i wrócić by odwiedzić jednego z nauczycieli. Znalezienie Eleny nie było specjalnie trudne, toteż bardzo szybko podszedł do płomiennowłosej i grzecznie się kłaniając zagadnął.
- Witam w ten piękny wieczór. Droga Pani, chciałbym poznać techniki retoryki i krasomówstwa by w jeszcze lepszy sposób przekonywać moich rozmówców do swoich racji. A sama dobrze wiesz, że nic nie działa tak na ludzi jak dobry argument, który odpowiednio użyty może zamotać nawet największego łgarza nie umiejącego wychwycić tej drobnej perswazji. Więc gdybyś była tak łaskawa, to... oto pieniądze.
4-1=3
1650-500=1150
Elrond Ñoldor:
- Wydaje mi się że i bez moich lekcji świetnie byś sobie z nią poradził...
--- Cytat: Gordian w 06 Luty 2012, 19:51:56 ---Od opuszczenia karczmy nie minęła nawet godzina, a Gordie zdążył już odwiedzić swoje domostwo i wrócić by odwiedzić jednego z nauczycieli. Znalezienie Eleny nie było specjalnie trudne, toteż bardzo szybko podszedł do płomiennowłosej i grzecznie się kłaniając zagadnął.
- Witam w ten piękny wieczór. Droga Pani, chciałbym poznać techniki retoryki i krasomówstwa by w jeszcze lepszy sposób przekonywać moich rozmówców do swoich racji. A sama dobrze wiesz, że nic nie działa tak na ludzi jak dobry argument, który odpowiednio użyty może zamotać nawet największego łgarza nie umiejącego wychwycić tej drobnej perswazji. Więc gdybyś była tak łaskawa, to... oto pieniądze.
4-1=3
1650-500=1150
--- Koniec cytatu ---
Gordian/Giuseppe Gordie nauczony: Perswazja (umiejętności nabywane); tracisz 1 brązowy talent
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej