Tereny Valfden > Dział Wypraw
Garbarnia
Gordian Morii:
-Ehhh jak zwykle. I jeździj tu elfie po skóry bez broni... Nie dość, że jakieś oszołomy atakują Cię na każdym kroku to jeszcze trzeba jakieś plugastwa niszczyć.- rzekł sam do siebie zabierając włócznię.
-Wiesz może co to za paskuda tam łazi? Jak wygląda, albo czym to się żywi?- zapytał Jana.
Hagmar:
-A bo ja wim? Wilki to na pewno nie...chociaż okropnie to to wyje po nocach. Więcej ja nie wiem.
Gordian Morii:
-Mam nadzieję, że nie wilkołaki...- rzekł tylko elf poprawiając mocowanie broni przy pasie i na plecach. Runy, które wiernie służyły mu już przez kilka miesięcy również pozostawały w gotowości do użycia.
-Póki co bywaj.- rzekł do garbarza elf i ruszył w kierunku jaskini, przedzierając się przez gnijące poszycie lasu.
-Roztopy... gorsze nawet od mrozu...
Hagmar:
Po kilku minutach dotarłeś do nie dużej jaskini, wszedłeś kawałek do środka. Nagle usłyszałeś za swoimi plecami długie warknięcie...
Wilkołak
Gordian Morii:
Gordian gwałtownie odwracając się dźgnął w pierś wilkołaka, który zawył wydzierając włócznię z krwawiącej piersi. Elf miał już w dłoni runę i wymówiwszy zaklęcie -Heshar!- zmaterializował kulę ognia, która po krótkiej chwili poleciała wprost w łeb bestii. Kula rozprysnęła się na łbie wilkołaka, który chwilę potem został uderzony srebrnym ostrzem elfa. Księżycowy metal sprawił wilkołakowi tak ogromny ból, że aż padł na plecy. Gordian wyszarpnął jeszcze jedną runę i ponownie krzyknął -Heshar!
Ognisty pocisk uderzył w pierś rannego wilkołaka osmalając go jeszcze bardziej. Raniony włócznią i mieczem oraz dwoma kulami ognia wilkołak był bardzo osłabiony co było dla elfa korzystne.
-Upgrysh!- słowa aktywujące inny rodzaj runy spowodowały pojawienie się potężnego ładunku nad dłonią Gordiana. Wyładowanie trzasnęło porządnie wilkołakiem, który już nie poruszył się więcej.
-No to po sprawie.- rzekł elf i rozejrzał się po jaskini szukając czegoś co mogłoby mu się przydać wcześniej jednak oprawił zabite zwierzę.
Pozyskałem:
4x pazur Wilkołaka
1x futro Wilkołaka
3 litry krwi Wilkołaka
4x kieł Wilkołaka
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej