No dobrze mówisz, miał pełnić. I póki ludzie wykazywali tam jakąś aktywność, SB było zbędne. Ale jak widać to nie działa już tak sprawnie jak wcześniej. Nie ma dyskusji, jedynie od czasu do czasu ktoś napisze posta i cześć. Spójrz na jakiekolwiek forum, gdzie SB funkcjonuje i przekonasz się, że to naprawdę fajnie działa. Jestem przekonany, że akurat na tym forum zdałoby to egzamin, bo tutaj ludzie uwielbiają wręcz pieprzyć od rzeczy. Pomyślałem, że warto byłoby to zaproponować, bo sam nieraz wpadam tutaj i chętnie pogadałbym z kimkolwiek tak o, po prostu, ale nie mam takiej możliwości, bo nigdzie nie jest prowadzona żadna żywa dyskusja. Wg mnie SB tchnęło by tutaj troszkę życia, a już na pewno dużo śmiechu (czego tutaj ostatnio ewidentnie brakuje). Zabiłoby tę wszechobecną nudę. Poza tym, tak jak już wspominałem, to samo by się napędzało. Założę się, że byłoby wręcz przeciwnie, niż Ty powidziałeś. Sb nie zabiłoby tych nielicznych dyskusji, które gdzieś tam na forum są jeszcze prowadzone, a raczej dałoby materiał na stworzenie nowych, a to dlatego, że coś by się zaczęło dziać.