Tereny Valfden > Dział Wypraw

Leśny szlak

<< < (16/16)

Gordian Morii:
//: Szybko przemierzyłeś pozostałą Ci odległość jaka dzieliła Cię od swej zleceniodawczyni i już po chwili stanąłeś przed jej domem. Elfka siedziała przed nim przyklejając lotki do strzał żywicą i jakąś czarną papką.

Rakbar Nasard:
- Już wróciłem, moja miła. Wiem to, o co mnie prosiłaś, a nawet więcej. Wyspa znajduje się daleko na południe od wyspy niebieskich ludzi Raanaar; stąd na południowym-wschodzie. Nie warto tam jednak podpływać – liczne warownie na wyspie są niemal nie do pokonania. Byłem świadkiem – obserwując wyspę kłusowników – jak dwaj inni ludzie zakopywali coś w ziemi, na plaży Valfden. Mam dla ciebie to coś… Proszę – dał elfią książkę oraz tajemnicze notatki pełne nieznanych szyfrów.

Gordian Morii:
-Dziękuję Mebo.- rzekła elfka odbierając książkę- Te informacje bardzo nam się przydadzą. Muszę porozmawiać z Gordianem aby ten zebrał dla mnie kilku dzielnych rycerzy by Ci ostatecznie rozprawili się z kłusownikami. Mam nadzieję, że pomożesz i w tym zadaniu.- dodała - A teraz zapraszam Cię na kolację. Właśnie miałam zasiadać do wieczerzy ale rada byłbym gdybyś mi towarzyszył.- rzekła i zaprosiła Cię do domu.
Był to już koniec Twej podróży trzeba było wypocząć i przygotować się do kolejnych zadań, pełnych trudów i wyrzeczeń.

Zadanie wykonane!!!
A oto co otrzymujesz: 350sztuk złota, zebrane trofea.

Elrond Ñoldor:
A oto talenty na jakie zasłużyłeś:

Mebo: 2 srebrne

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej