Tereny Valfden > Dział Wypraw

Król Olch: Początek

<< < (7/18) > >>

Mantos:
- Wesołych świąt - powiedział cicho Mantos, po czym nakrył się kocykiem i zasnął

Gunses:
//Mantikory nie żyją.
//Można pozbierać trofea jeśli ktoś chce.
//Podczas walki zauważyliście, że otaczają was mniejsze lub większe kamienie, a kilkanaście metrów dalej zaczyna się gesty las. Dookoła was, pomiędzy kamieniami wyrosły małe krzaczki i młode kilkumetrowe drzewka. Nie ma mgły, a zima ogołociła drzewa i krzewy z liści. Krajobraz jest suchy, twardy, złowrogi. Nie jest ciemno, gwiazdy i jeden z księżycy dozświetlają nieco ciemności. Już zauważyliście, że niedaleko, stykając się z linią czanrej ściany lasu lśnią światełka pochodni zatkniętych na kamiennych kolumnach magicznego kręgu. Krąg tworzy dwanaście kamieni ustawionych w kolumny, każdą parę kamieni łączy górny blok skalny. To daje sześć ''kamiennych wrót''. Po środku okręgu leży odgromny, trochę ponad metrowy, płaski głaz. Pomiędz dwojgiem wrót sterczy ogromne, uschłe drzewo. Dawniej zapewne podtżymywane przy życiu przez Druidów i Elfów. Dziś stojący relikt minionych wieków.
//Jesteście jakieś 20-30 metrów od kręgu.

Mantos:
Mantos wstał, schował kocyk zaczął zbierać trofea. Gdy skończył odezwał się do reszty
- To pewnie to miejsce kultu, czy coś - powiedział Mantos krzywiąc się - Trzeba to zbadać, jacyś chętni? Nie? To sam pójdę...
Elf powoli podszedł do kręgu za zaczął go badać, rękę trzymał na rękojeści miecza

Zbieram:
60 x pazur Mantikory
12 x kieł Mantikory

Anv:
Anv po długim czasie omdlenia podniósł się na nogi.
- Cholera, trzeba będzie polegać na starym dobrym mieczu. Widzę szybcy jesteście - rzekł wampir widząc pozabijane Mantikory. - Właśnie mógłby ktoś dla mnie pozyskać ich truciznę? Wiem, że Grisuś chyba umie. Jeśli trzeba by zapłacę. - stwierdził wciąż lekko omdlony wampir szczerząc się do Dracona.

Grison:
- Owszem, pozyskam. Z tym, że nie wiem co nam po niej. Jest jej nieco za mało aby zatruć naprawdę porządny miecz miecz. Ale mniejsza, do roboty - rzekł drakon po czym zaczął "pracować" przy truchle.

Pozyskuję: 3 litry trucizny z mantikory i 3 ich kolce.
Używam: Pozyskiwanie Trucizny II i usuwanie żądeł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej