Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na targowisko w Ghuruk

<< < (2/3) > >>

Ainur:
Jasne. - Odpowiedział ork. Zaraz potem zaczął chodzić po targowisku i rozglądać się za kowalem czy kuźnią.

Gordian Morii:
//:Po niedługiej chwili Grashnak usłyszał charakterystyczny odgłos kucia. Podszedł bliżej okazało się, że był to kowal.

Tymczasem elf dotarł do pokaźnego sklepu krawca. Wszedł do środka i wynajdując wśród tysiąca szat pękatą twarz rzemieślnika podszedł i pokazując swój towar powiedział - Chcę za te trzy szaty 6000sz. Materiał jak widzisz nie byle jaki bo to skóra czerwonego smoka, wykonanie też sam możesz ocenić. To jak?

3xNazwa odzienia: Szata ze skóry smoka.
Rodzaj: Szata
Wytrzymałość: 3
Ciężar: 3
Opis: Wykonana z 25 kawałków skór czerwonego smoka, dodatkowo mistrzowskie odzienie.

Ainur:
Ork podszedł do kowala. Gdy ten odwrócił się w jego stronę, Grashnak odrzekł. - Witaj kowalu. Czy posiadasz mistrzowski miecz V poziomu ze srebra?

Gordian Morii:
-Oczywiście mości orku. Mam takie zabaweczki po 2000 za sztukę, jeżeli chodzi ci o jednoręczniaki, bo długich mieczy aktualnie nie posiadam. Podać? Tylko zastanawiam się po co orkowi miecz nie lepiej jakiś porządny topór lub młot?- odrzekł kowal

Zgoda, ale 5500!- odpowiedział prawie bez namysłu bogaty krawiec prawie wyrywając z rąk elfa przyniesione szaty. Gordian uśmiechnął się znacznie i podszedł do kontuaru po zapłatę za stroje. Kupiec wyciągnął 6 pokaźnych mieszków zawierających w sumie 5500sztuk złota każdy podając je Gordianowi. -Miło robić z tobą interesy. Dzięki.- rzekł i zabierając pieniądze opuścił zakład uszczęśliwionego krawca.

Ainur:
Miecz ten akurat nie dla mnie. - Odparł ork. - Ale wracając do zapłaty to myślę że 2000 to dobra cena. Masz. - Powiedział Grashnak podając sakiewkę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej