Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemnice Starożytnych II- Cichy zwiad

<< < (10/12) > >>

Hagmar:
Sory że wczoraj nic nie pisałem, ale miałem lenia. ;/

Nasza drużyna jechała dalej mimo narzekań krasnoluda na to że nie będziemy jechać przez ubity, często uczęszczany trakt. Innej drogi prowadzącej do Kendoru od południa, bowiem od tej strony jechaliśmy, nie było. Po przejechaniu przez niezbyt gęsty las naszym oczom ukazały się masywne mury miasta. Zostawiwszy konie w miejscowej stajni weszliśmy do miasta. Kendor przystrojony był najprzeróżniejszymi
ozdobami jakby na święto jakieś. Po godzinie błądzenia znaleźliśmy w końcu jakąś gospodę, po wejściu do środka Aragorn po krótkiej konwersacji z karczmarzem wynajął trzy osobowy pokój do którego natychmiast się udaliśmy.

Hagnar Wildschwein:
-No dobre kompanija... Dotarliśmy, żadne licho nas nie dorwało jeszcze. Trzebaby się zabrać za poszukiwania. Od czego zaczynamy?- powiedział krasnolud wchodząc do pokoju jako ostatni. Dla pewności zatrzasnął drzwi i przekręcił stary, przyrdzewiały klucz. Tryby w zamku ruszyły nadwyraz sprawnie. Kiedy skończył mówić usiadł na drewnianym taborecie nieopodal okna, z którego roztaczał się widok na okolice karczmy.

Hagmar:
-Hmm, karczmarz wspominał coś o tym że do miasta przybył oddziałek paladynów, po to by wywieść z tutejszej świątyni jakiś artefakt, to nasz jedyny trop. Mort, z racji tego że tylko Ty wyglądasz jak mag sprawdź swiątynie i dowiedz się dokąd wywożą artefakt. Powiedziałem siadając na taborecie.

Elrond Ñoldor:
- Bo jestem magiem? - powiedział elf. - Tylko wiecie, mały szkopuł. Jestem nekromantą, czyli takim czarcim pomiotem, przeklętym... Jak zareagują w świątyni gdy przejdę przez jej progi?

Hagnar Wildschwein:
-Słyszałem, że każda akcja powoduje reakcje. Takem reakcją będzie mój topór... Będę siedział schowany przed świątynią i w razie czego ruszę z odsieczą...- dodał krasnolud.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej