Tereny Valfden > Dział Wypraw

Przesyłka

<< < (2/6) > >>

Gordian Morii:
-Postoimy.-ciął szybko elf-Czas nagli więc mów panie co mamy zrobić, gdzie iść, kogo ewentualnie zlikwidować i już nas nie ma.- powiedział do zleceniodawcy lekko się uśmiechając.

Ainur:
Dobrze, od czego tu zacząć. No dobra, szybka sprawa. Macie dostarczyć tą przesyłkę, w zasadzie list do mego znajomego kupca. Jego domostwo znajduje się... Dość daleko od Atusel. Czekajcie. - Człowiek sędziwego wieku, podszedł do szafki, i wyjął z szuflady mapę. To tutaj. - Powiedział wskazując nam miejsce zamieszkania kupca. - No to chyba wszystko. I trzymajcie klingi cały czas w pogotowiu. Nie chodzi mi o jakieś potwory, ale... Po prostu uważajcie.

Gordian Morii:
O to się nie martw. Czym jak czym ale mieczem to ja potrafię się posługiwać, łukiem też nie gorzej. - rzekł elf odbierając list od człowieka -Dobrze towarzyszu ruszajmy żeby nas noc w drodze nie zastała. Bywajcie panie. Miejcie pewność, że list niezwłocznie trafi do właściciela.- rzekł elf i wyszedł z domu. Jeszcze raz zapytał o dokładną drogę i obaj z wampirem ruszyli traktem.

Ainur:
Zaczęliśmy wędrować przez las. W niektórych miejscach droga zanikała. Jednak po kilku minutach znów było ją widać. Słońce powoli zaczęło zachodzić.

Gordian Morii:
-Coś mi mówi, że w tych lasach się na coś natkniemy. Jeżeli nie będą to zwierzęta to będą to ludzie.- rzekł elf -Dla pewności miecze w dłoń.-uśmiechnął się lekko dobywając broni

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej